Inför Grums IK- Borlänge HF onsdag 14:e oktober, kl. 19.00

I kväll tror vi på en fartfylld match då Borlänge kommer på besök. Det är ofta hög fart och mycket skridskoåkning som gäller. Alltid sevärd hockey och läckra mål.
Borlänge har tillhört toppen i flertalet år utan att nå riktigt ända fram till Hockeyallsvenskan. Även denna höst har de ett lag som har kvalifikationer till att nå långt. Dock har det inte gått som på räls riktigt än då de spelat in 6p av 12-möjliga. Men vi ska inte här väcka den Björn som sover utan plocka fram några spelare att se upp för.
Markus ”Pajen” Persson går inte att se förbi. En målskytt av rang som vunnit målligan överlägset de två senaste säsongerna med 36 och 39 gjorda mål.
Han var dock inte med lagets tre första matcher utan gjorde debut i Söndags då Borlänge förlorade med 2-1 hemma mot Lindlöven, mållös då men har nu en match i benen att falla tillbaka på.
Grums bekante Jacob Thor är med en spelare att se upp med, duktig på rören och även han bra målskytt (16 förra säsongen).
I Patrik Elfsberg har de ett spelgeni som hittar fram med de mest omöjliga passningar som oftast någon av de två föregående nämnda förvaltar väl.
Från Hockeyallsvenskan kom bl.a Dennis Finn Olsson och han leder den interna poängligan med sina 2+2.
Borlänge drabbades i Augusti av Corona och stängde ner sin verksamhet under en tid, hur detta har drabbat laget är väl ännu skrivet i stjärnorna. Men de var igång igen i tid före premiären.
Vi i Grums har börjat strålande med tre segrar på fyra matcher. Vi har ett bra lag som nu även spelar med självförtroende, vilket visar sig genom att alltid tro på varandra trots underläge i samtliga matcher.
Laget ser fram mot en tuff motståndare som vi har all respekt för, men självklart vill vi vinna matchen och fortsätta samla poäng.
Som alltid kan ni följa matchen live på Hockeyettan/play.
I Pp ligger vi på 29.41% och i Bp 83.33%
Borlänge har i Pp 16.67% och i Bp hela 91.67%
Om vi tittar på skotteffektiviteten så har vi avlossat 121-skott och gjort 16-mål vilket ger en effektivitet på 13.22%
Poängtoppen:
Johan Mörnsjö 3+3
Filip Karlsson 3+3
Eric Karlsson 3+2
Philip Gustafsson 1+3
Pelle Hedlund 1+3
William Eriksson 2+1
Elias Olofsson 91.46% insl/match 3.50
Martin Svedberg 89.66% insl/match 3.00
Och vi redovisar även på fb.
Tabellen:
Dalen 11p
Mariestad 11p
Skövde 10p
Grums 9p
Lindlöven 7p
————————-
Köping 6p
Borlänge 6p
Kumla 3p
Malung 3p
Eskilstuna Linden 3p
Forshaga 3p
Surahammar 0p