Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag KÖP -

Inför Grums- Mariestad

Grums-Mariestad onsdag 1811, kl. 19:00
Efter ett uppehåll är det åter dags för match i Billerudhallen då vi tar emot tabell femman Mariestad.
Grums skulle egentligen spelat redan i Söndags borta mot Linden, men då de har Corona i truppen så flyttades den matchen fram till 11 December.
Grums har nu en match mindre spelad, och är nu placerade på plats åtta med 14p mot Mariestads 21p. Således en mycket viktig match för att på allvar hänga på “rejset” mot Allettan.
Senast lagen möttes vann Mariestad hemma i omg.2 med 4-0. Så Grums jagar revansch i Vänerderbyt i kväll. Blir som alltid en kul match att se fram emot.
Motståndet:
Mariestad har fått bygga om inför säsongen då flera trotjänare lagt av eller bytt klubb. In har kommit nya yngre förmågor som vill komma uppåt i sina karriärer.
Dock har laget inte fått till den stabilitet som vi vant oss vid, utan åkte på en riktig formdipp innan uppehållet, och förlorade fem utav sex matcher (några på övertid).
Men i uppstarten i Söndags tog de en seger genom att hemma besegra Lindlöven 3-2 efter övertid.
De brukar oftast vara en utmanare att ta sig till en kvalserie mot Hockeyallsvenskan. Men denna säsong blir främst att bygga upp en ny stabil grund inför framtiden.
Spelare att lägga lite extra märke till: Arvika killen Erik Olsson som leder den interna poängligan på 6+5 före Liam Nilsson 1+8.
Sen har de rutinerade Douglas Lögdal som producerat 3+4 och betyder enormt mycket för laget. Också har vi en viss Lukas Söderlund som varit skadad men nu gjort 7-matcher och står på 2+3.
Ett av nyförvärven som glimmar lite extra är Oliwer Fjällström. Fjällström har totalt spelat 65-matcher i SHL för Frölunda och 11-matcher i CHL. Han står nu på 3+4.
Pp Grums 11.63% Mariestad 29.55%
Bp Grums 86.05% Mariestad 81.82%
Poängtoppen Grums:
Johan Mörnsjö 7+5
Linus Nilsson 4+4
Filip Karlsson 4+3
Eric Karlsson 3+3
Philip Gustafsson 2+4
Pelle Hedlund 2+4
Elias Olofsson 90.48%
Martin Svedberg 87.69%
Vi tror på en underhållande match.
Följ oss live på Hockeyettans webbsändning om ni inte är en av dem som har inträdesbiljett.