Kristian Røykås Marthinsen kallad till Capitals Prospect Camp

Kristian Røykås Marthinsen har som resten av HC Dalen gått på is och träningen pågår för fullt inför säsongen 19/20. Men innan säsongen drar igång på allvar så väntar ett äventyr för Kristian, som är kallad till Washington Capitals Camp.

Barmarksträningen är över och isträningen pågår för fullt för spelarna i HC Dalen. Nyförvärvet Kristian Røykås Marthinsen medger att det var lite trötta ben efter första ispasset.

Det är som det brukar vara vid första ispasset det brukar alltid känns lite ringrostigt innan man kommer in i det igen. Men det är samtidigt väldigt roligt att vara på is och laget känns väldigt bra. Det känns som det är bra killar och ett härligt gäng att träna och umgås med så det kommer bli väldigt roligt att få börja spela igen.

För Kristian som är draftad av Washington Capitals så väntar först ett äventyr i Nordamerika då han är kallad till Capitals årliga Camp där han kommer ställas mot AHL-spelare från både Tampa Bay Lightning och Nashville Predators organisation.

Jag var över i juni och redan då så talade dom om för mig att de ville att jag skulle komma över på deras camp som är i början av september. Totalt sett så handlar det om ca en vecka och det kommer såklart att bli väldigt roligt sen passar det bra då jag endast missar en träningsmatch med Dalen. Capitals samlar de flesta av sina draftade spelare och prospects för att se oss spela. Denna gången så kommer vi att spela mot Nashville Predators och Tampa Bay Lightning. I lagen så kommer det vara allt ifrån AHL-spelare till utlånade spelare i Europa men även spelare som spelar i collegeligan.

Piotr Arvidsson