Kära Kalmar HC, vi ses i korvkön…

Sommaren 2015 föreslogs jag till styrelseordförande i min moderklubb Kalmar HC och med nyfikenhet, kraft, engagemang och kärlek bestämde jag mig för att tacka ja till detta hedersuppdrag. Sedan den dagen har jag mer eller mindre 24/7 året runt levt med att driva och utveckla Kalmar HC till en förening att räkna med i hockey-Sverige, både i min roll som ordförande och nu sista 13 månaderna som klubbchef.

När jag tittar i backspegeln och summerar så inser jag hur otroligt mycket vi tillsammans åstadkommit, detta till trots att vi jämfört med många andra föreningar i samma storleksordning inte ens i närheten har samma bredd i organisationen.

  • Den ekonomiska utvecklingen har gått från en omsättning på 1,4 miljoner till 9,9 miljoner. Vi har med detta också byggt ett eget kapital som efter årsmötet den 17 juni 2019 är över 200 000 kr, vilket innebär att elitlicensen för HockeyEttan 19/20 är ekonomiskt säkrad.

  • Representationslaget är numera ett omtalat lag i hockey-Sverige där vi tillhör toppskiktet i HockeyEttan och av många omnämns som en av seriefavoriterna i den södra serien 19/20.

  • Dam och flickverksamheten har implementerats och utvecklats där vi 2016 fick mottaga Kalmar Kommuns jämställdhetspris.

  • En ungdomsverksamhet som för varje år växer stadigt och där ett nytt starkt U-råd är på plats inför säsongen 19/20.

  • Ett tydligt fokus har varit marknadsföring och proffessionalitet där jag är väldigt stolt över det vi åstadkommit i våra digitala flöden och de kampanjer vi tillsammans med vår eminenta samarbetspartner Alarmstreet genomfört, i detta också vårt framgångsrika profilbyte med i mitt tycke en av de snyggare logotyperna med det tydliga K:et för Kalmar i fokus.

  • En brinnande punkt för fortsatt utveckling av ishockeyn i Kalmar och Kalmar HC har handlat om en ny arena och med ödmjukhet och tydlighet har vi mot kommunen jobbat för detta där vi nu med största sannolikhet har en ny modern arena på plats hösten 2021.

Men att äta, bajsa (ursäkta) och sova ishockey och Kalmar HC innebär också att för eller senare tar kroppen och knoppen stryk, och det är av detta skäl jag meddelat styrelsen för Kalmar HC att jag lämnar min tjänst som klubbchef med sista arbetsdag den 8 juli 2019. Jag ser nu fram emot att spendera mer tid med min dotter Wilma och investera tiden i henne och mig själv.

Det är med blandade känslor och givetvis ett stort vemod som jag lämnar Kalmar HC. Jag önskar jag hade haft energin att driva KHC vidare åt den riktning vi är på väg men nu är det dags för andra krafter att ta vid de som jag och övriga byggt upp under fyra år.

Det finns oerhört många människor jag vill tacka men för att inte riskera att missa någon av alla härliga människor jag stött på längs vägen säger så jag TACK till alla som varit och är en del av Kalmar HC och TACK till vår fantastiska publik!

ANSVAR – GLÖD – HJÄRTA!

Vi ses i korvkön i Iffehallen och övriga hockey-Sverige.

Hockeyhälsningar
Tobias Johansson