Inför Vimmerby: “Inte tumma på arbetsinsatsen”

Kalmar HC har två raka segrar i Vårettan och siktar nu på den tredje. Motståndet står tabelltvåan Vimmerby för. Med andra ord är det en tidig seriefinal. Backen Niklas Dahlberg är taggad och ser fram emot matchen.

Två raka vinster i inledningen av Vårettan. Vad beror det på?

– Vi har fortsatt på det spelet vi hade innan jul där vi vann många matcher och spelade till stora delar en bra ishockey. Nu senast mot Borås var insatsen lite sämre, men vi vann matchen och det är det som räknas i slutändan. Sen att vi har börjat sätta dit puckarna på de lägena vi får är ju en fördel plus att vi har haft ett riktigt bra målvaktspel.

Vimmerby får vi ändå säga är den stora utmanaren till förstaplatsen. Vad krävs för att besegra dem?

– Vi måste hålla oss till vårt spel och inte tumma något på arbetsinsatsen. Vi har bra koll på vad de vill göra och har lösningar till att förstöra för dem.

 Hur har det känts för egen del hittills?

– De känns kul att de ha dragit igång igen och det är riktigt kul att spela tillsammans med Sebastian Ottosson som backpartner. Vi kompletterar varandra bra på isen och har kul där ute.

 

En annan glädjande nyhet är att Johan Järlefelt kommer att svida om till matchdressen och är tillbaka i laguppställningen.