Inför Borås: “Hoppas det blir extra högljutt”

Under onsdagen blev det en bekväm seger med hela 7–3 mot Tyringe. Den vinsten, och att Vimmerby förlorade i förlängning gör att tabellen ser minst sagt spännande ut inför de avslutande omgångarna. Vi tog tempen på backen Marcus Lundberg.

Stabil seger mot Tyringe. Vad finns det att säga om insatsen?

– Vi gör en godkänd insats över 60 minuter. Första perioden var lite hafsig och det bjöds på många målchanser åt vardera håll men vi lyckades komma segrande ur den med 2-0. Sen stänger vi igen och har full kontroll resterande 40 minuter.

Ni knappar in mot Vimmerby. Bara fem poäng bakom. Tittar ni tabellen?

– Vi stirrar oss inte blinda på tabellen men vi vet hur läget ser ut. 13 poäng blev plötsligt 5. Det svänger fort i hockey. Men vi tar en match i taget och har fullt fokus på Boråsmatchen

Känslan i truppen? 

– Känslan är bra! Vi har tre raka segrar i bagaget och vittring på Vimmerby. Även sju olika målskyttar i matchen senast vilket höjer självförtroendet i gruppen

Vad blir viktigt mot Borås?

– Det blir viktigt att vi kommer ut och sätter tonen direkt från start. Det var en fysisk match senast i Borås där vi stod upp väldigt bra och jag förväntar mig liknande matchbild ikväll.

Hur mycket betyder hemmastödet?

– Det betyder enormt mycket. Stödet från läktaren ger alltid en extra energiboost. Så jag hoppas det blir extra högljutt i iffehallen imorgon!