Inför Mörrum: “Viktigast är våra fans”

Sista matchen för säsongen. Inte det roligaste att säga, men så är läget. Laget behöver ditt stöd och tillsammans kan vi skapa härlig stämning i Iffehallen. Det kan också vara den sista matchen i Iffehallen. På våning 2 kommer det finnas personer som kan svara på dina frågor om den nya ishallen.

 

Vi tog ett snack med Libelin Valliant Bäckström inför säsongens sista match.

 

Det blev en rätt avslagen match senast mot Hanhals. Dina tankar om den?

– Ja vad ska man säga, två lag med cirka 12st spelare från ordinarie lag i en match som inte betyder något för någon av parterna. Blev väl lite av en internmatch i själva spelet, vissa tog i och brydde sig medans andra bara spelade av matchen. Men det var kul att se ungdomarna spela, de löste det bra för att va första matchen i Hockeyettan, skön match för dem att få spela. Stor eloge till dem!

Du spelade över halva matchen. Hur sliten blev du?

– Jo jag och Jens ”Frekvens” Andersson fick en hel del istid, tur att tempot var så lågt som de va. Men sliten blev man, haha!

Sista matchen nu. Hur går tankarna?

– Det är med lite blandade känslor att det är sista matchen, det var inte riktigt här vi skulle va… Men vad ska man göra? Nu är det så här, vi får en tidig försäsong och får börja analysera vad som blev fel och vad som måste göras annorlunda till nästa säsong.

Hur viktigt är det att avsluta säsongen bra?

– Extremt viktigt, ingen vill avsluta säsongen med en förlust. Samtidigt har vi sponsorer att tänka på och viktigast är såklart våra fans som betalar för att se oss spela varje kväll.