Erik Norén är klar för Kalmar HC

Vi hälsar backen Erik Norén välkommen till Kalmar HC. Erik och Sportgruppen är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

19-årige Norén har Örebro som moderklubb och har spenderat sin ungdom och juniortid i moderklubben. Erik Norén har senaste säsongen varit utlånad till Kumla HC i Hockeyettan där han spelat 30 matcher och stått för totalt 5 poäng, fördelat på 1 mål och 4 assist.

Erik har också gjort matcher för Örebro HKs A-lag i SHL. Säsongen 2019/20 blev det totalt 9 matcher och senaste säsongen fick han dra på sig SHL-tröjan 12 gånger.

Erik Norén om att skriva på för Kalmar HC : ”-Känns väldigt roligt att representera Kalmar HC nästa säsong! En klubb som är påväg framåt och känns väldigt bra att bli en del av den och kunna konkurrera med andra klubbar. Vara ett slagkraftigt lag och en konkurrens som gör tävlingsdelen hög, och en bra miljö att utvecklas i. Har även hört hur bra tryck det brukar vara på matcherna så ska bli riktigt kul att spela inför KHC-supportrarna!

” Sportgruppens Jarkko Oikarinen om Noréns signatur: ”- Erik är en otroligt ödmjuk kille som tänker smart både på och utanför is. En karaktär som man verkligen märker vill framåt i sin karriär. Trots sin unga ålder är han väldigt mogen i sitt defensiva spel och stark skridskoåkare. Vi är väldigt glada att Erik har signat med Kalmar HC för att ta nästa steg i sin karriär.”

I samband med Eriks signatur kan vi meddela att backen Gustav Nilsson inte erbjuds något kontrakt för säsongen 2021/22. Vi tackar Gustav för hans insatser i Kalmar HC och önskar honom ett stort lycka till!

Foto : Bildbyrån