Viktor Tuurala klar som huvudtränare för Kalmar HC

Efter fem säsonger som coach för Väsby IK, med etablering i Hockeyettan, Hockeyettanfinal och spel i Hockeyallsvenskan fortsätter nu äventyret för Viktor Tuurala i Kalmar HC.

33-årige Tuurala som spenderade mesta av sin aktiva karriär i USA med collegehockey på Becker College , har alltid haft ett stort intresse av ledarskap. -Jag var redan från ung ålder, tidiga tonåren, alltid nyfiken på tränaryrket, och haft intresse för ledarskap. Iakttog alltid mina egna tränare, skrev ner övningar jag gillade etc, och så, efter ett par år utan hockey kände jag mig redo att ta mig an det, säger Tuurala.

När Kalmar HC via Daniel Stolt hörde av sig nere från söder uppstod kemi direkt och samsynen för Kalmar HC var direkt intressant för Tuurala.

– Jag visste att Daniel har byggt framgångsrika lag tidigare, och efter samtal med honom och Jarkko Oikarinen kände jag att det här är en bra miljö för mig. De hade gjort sin research om mig, vad jag står för, och vi har en gemensam syn på hur Kalmar HC ska spela ishockey. Sedan finns det en potential i klubben, och i staden som känns oerhört spännande att börja förverkliga.

Med fina resultat i Väsby där man bland annat spelade Hockeyettan-finalen och tog sig till Kvalserien 19/20 men som tyvärr ställdes in pga av pandemin har Viktor lärt sig mycket om kravdelen och viljan i ett lag.

-Största frågan är vad lagets villkor är för att vinna. Alla vill vinna, men alla har sina villkor för på vilket sätt, var gränserna går för vad de är villiga att göra. Det gäller att individens, och lagets villkor överträffar, eller matchar det som spelet kräver. Det är så man blir bra på riktigt, säger Tuurala om hur han vill se sin trupp 21/22.

Kontraktet är skrivet på 1 år och på frågan om vad Kalmar kan förvänta sig av KHC 21/22 har Viktor en tydlig vision och bild av sitt lag stundande säsong. -Jag står för en offensiv hockey, där vi anfaller som en enhet. Vi ska vara snabba i omställningar från försvar till anfall, och anfall till försvar, det blir en nyckel för framgång.

En ny arena byggs i Kalmar och för Viktor Tuurala är inte Kalmar något främmande ställe.

-Jag vet en hel del ändå, vi var nere på besök med familjen för någon vecka sedan och fick ett väldigt bra intryck. Jag ser fram emot att bidra till klubben och staden, avslutar Kalmar HC nya huvudtränare Viktor Tuurala.