Tervetoula Niko Ahoniemi!

Vi kan stolt presentera vår första supporterspelare för säsongen 21/22.
Sportchef Daniel Stolt och forwarden Niko Ahoniemi är överens om ett kontrakt gällande säsongen 21/22.

25-årige Ahoniemi som har Liigaklubben Tappara som moderklubb kommer närmast från Mestisklubben Ketterä. Niko Ahoniemi har spelat 43 matcher i finska högsta divisionen (Liiga) där han totalt producerat 9 poäng, fördelat på 2 mål och 7 assists. I Mestis har Niko spelat 149 matcher och levererat 43 mål och 67 assist och krönte fjolårets säsong med att bli mästare i Mestis med klubben Ketterä.

2015/16 blev Ahoniemi U20-mästare med Ilves och på CV:t har han även 6 juniorlandskamper för dom Finska lejonen där det blev totalt 2 mål och 3 assist.

Vår supporterspelare Niko Ahoniemi säger såhär om svensk hockey och Kalmar HC:
”-I am very excited to play in Kalmar HC next season. I have been playing hockey in Finland and now it’s time to move forward. I know that I can become a better player in Sweden. The game is faster and more skillbased and it suits me as a player.”

Daniel Stolt om supporterspelaren Ahoniemi:
”-Niko är en spelare med en brett register, han är skicklig, spelar fysiskt och är användbar i samtliga spelformer. Han är i en bra ålder och har med sig nyttig erfarenhet med spel i Liiga samt att han varit ledande spelare i ett lag som tog hem Mestis förra säsongen. Det är en spelare jag är helt säker på att vår härliga publik kommer gilla.”