”Kom inte som någon jättechock” * Wings coach om sena forwardstappen * Truppbygget

Poängkungen drar till Polen, en annan forward till Ungern.

Men Wings coach David Lundmark är ändå trygg med truppen – trots de sena spelartappen.

– Vi är bekväma med den grundstomme vi har. Vi har fått behålla i stort sett de vi ville ha kvar, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Häromdagen tappade Wings forwarden Christian Blomqvist, 25 – som vann den interna poängligan i fjol på 45 poäng på totalt 38 matcher – till Polen och Katowice.

Nu försvinner ännu en viktig forward från Wings.

Oliver Ödman-Hadzinikolic, 23, väljer spel i Ungern och Dunaújvárosi Acélbikák kommande säsong.

Han har gjort 26 respektive 20 poäng i grundserien de två senaste säsongerna för Wings och gjort fyra raka säsonger i ligan.

Två tunga smällar sent in på silly season.

Eller?

David Lundmark, tränaren som går in på andra säsongen som huvudansvarig för Wings, lägger för hockeyettan.se här korten på bordet.

– Oliver hade vi faktiskt räknat bort utifrån hur vi ville bygga laget, så det är ingenting som stör oss märkbart.

– Däremot är ”Blomman” ett tung och tråkigt tapp, såklart. Vi har haft en dialog under våren och honom hade vi gärna behållt, men vi visste också att han hade lite andra krokar och kontakter ute så nej, det kom inte heller som någon jättechock. Det hade varit en bonus om han stannat kvar. 

* Men det är ändå två sena förluster av ettan och femman i den interna poängligan.

– Hm, vi är ju inne i en fas där vi planerar de sista platserna i truppen och många försöker dra ut på det så länge det går. ”Blomman” är ju en sån spelare vi absolut hade kunnat vänta in, men nu försvinner han och vi får jobba vidare helt enkelt. 

Wings har just nu tre målvakter och 16 utespelare på avtal.

– Vi ska ha in en eller två backar och en till två forwards, men vi kommer ha is i magen och vet att det kommer finnas spelare lediga i augusti och september. Vi har ett väldigt ungt lag så det vi söker är spelare med lite mer erfarenhet och spets, säger Lundmark. 

Han fortsätter: 

– Vi är bekväma med den grundstomme vi har. Vi har fått behålla i stort sett de vi ville ha kvar – med undantag av Blomqvist då – och kan bygga vidare på det vi påbörjade i fjol. Vi har ju en massa 01-or som spelat över 100 matcher i ligan redan och de kommer förhoppningsvis ha nytta av det i vinter. Och de spelare som vi plockat in kommer passa bra in rent personlighetsmässigt, det är spelare som vi hoppas kan få ett genombrott i Hockeyettan.

En av dom är Mateusz Szurowski, 20, forward från Linköping (30 poäng på 40 matcher i J20-serien i vintras) och som också står noterad för fyra matcher i SHL.

– En intressant spelare som vi hoppas mycket på. Kanske kan han bli en ny ”Blomman”?

Wings gjorde – trots ett par tunga spelartapp strax innan deadline i februari – en helt okey säsong och försvann först i slutspelets kvartsfinal mot Boden. 

– Med tanke på att det försvann en del rutin och klass där så ja, det är klart vi är nöjda med förra säsongen.

* Målsättningen i höst, då?

– Den țar vi när vi samlas i augusti igen. Men det är klart att vi måste sikta på Allettan, annars ska vi ju inte hålla på med det här. 

Wings inleder östra serien söndag 2 oktober borta mot Huddinge.

HELA SPELSCHEMAT – klicka  här!

Text: PeO Larsson

Silly season-special i Hockeyettan våren 2022 * Klara övergångar * Förlängningar * Heta rykten