Wings leder, trots att ha tappat flera utav sina bästa spelare, den norra Vårettan. Till vänster Rasmus Hedin, till höger Isak Salqvist. FOTO: ERIK KRUSE

Wings tunga smäll timmen innan deadline – toppcentern till allsvenskan: ”Det hade kunnat skötas bättre”

Allt verkade lugnt.

Då – lika plötsligt som oväntat och med bara en timme kvar till transferfönstret stängde – blev Wings av med sin kanske bäste spelare.

– Vi var helt chanslösa att parera det. Jag tror övergången blev klar 23.35, säger coachen David Lundmark och suckar.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Isak Salqvist, 21, har gjort en kanonsäsong i Arlanda Wings och har producerat 30 poäng på lika många matcher. 

Belöningen kom på sent på tisdagen, då allsvenska Västervik värvade in Wings skicklige center.

Det kom som en chock för Wings.

– Vi hade inte hört ett ljud, men så fick vi ett par samtal runt klockan 23. Och tja, vad skulle vi göra? Han hade ju en out i kontraktet. Det var bara att acceptera, men det kom ju väldigt, väldigt sent. Jag tror allt blev klart 23.35, typ.

* Hur kändes det?

– Alltså, Isak är värd den här chansen, det är en bra spelare som presterat på hög nivå över tid och som kommer göra det bra i allsvenskan.  Det är givetvis ett stort tapp att han nu lämnar, vi räknade med att få behålla alla spelare över deadline.

David Lundmark igen:

– Det som är extra surt är att vi hade två spelare som var aktuella att ta in, vi var i stort sett överens, men vi gick inte vidare där eftersom vi inte trodde att nån skulle lämna. Nu, mitt i natten, fanns det ju inte en möjlighet för oss att ersätta Isak. Det känns som det hade kunnat skötas lite bättre…

Det sena tappet av Isak Salqvist är Wings fjärde tunga spelarförlust på kort tid.

I mellandagarna försvann tre andra, bärande spelare:

* Forwarden Rasmus Hedin, 23, som dessförinnan gjort 17 poäng på 14 matcher, fick en allsvenska chans i Almtuna.

– Vi visste att den risken fanns och har väl haft en dialog med Almtuna hela säsongen. Den är inte så mycket att säga om.

* Ett par dagar senare försvann också tvillingarna Linus och Pontus Wernerson-Libäck när de plötsligt ville bryta sina kontrakt och dra till Finland och spel i IPK i Mestis.

– De drog bara, de sa inte ett pip. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer om det, det blev en märklig situation, säger David Lundmark.

Han repar mod snabbt mod – och tittar vi på tabellen kan vi förstå det.

Wings leder, lite sensationellt måste vi väl ändå säga, norra vårserien. 

– Ja…men vad sjutton! Nu är det som det är. De som lämnat har lämnat och det är klart att det är spetspelare på den här nivån. Men det finns massor av talang och kunnande i den här truppen, nu får några andra steppa upp och kliva fram och få mer istid. Det är inte värre än så.

* Finns det nån oro i truppen efter det som hänt?

– Nej, nej. För oss handlar det om att fortsätta jobba på och tro på det vi gör, då kommer det här gå bra. Vi har en bra grundtrupp och nej, jag är inte orolig hur det ska påverka varken truppen eller truppen.

* Ni leder serien med inte så värst många matcher kvar.

– Vi går för topp tre och play off-spel, det är dit vi måste sikta.

* Uppdaterad version: Wings föll i onsdagens seriefinal mot Lindlöven (2–1), men leder ändå norra vårserien och har just nu tio poäng ned till fjärdeplatsen.

Text: PeO Larsson

ATG VÅRETTAN NORRA:

Vännäs-Örnsköldsvik 3–4

Lindlöven-Wings 2–1

Enköping-Vallentuna 3–4 (förlängning)

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR!

Transfernytt i Hockeyettan – här är de största övergångarna på deadline day