Sena övergångar i ligan: Filip Bratt (till Väsby), Jacob Isaksson (till Vimmerby) Jonathan Ström (till Forshaga) och Isak Salqvist (till Västervik). FOTO: Gabriel M Gustafson, Vimmerby Tidning, Leif Hellerin, Erik Kruse.

Transfernytt i Hockeyettan – här är de största övergångarna på deadline day

Boden tar in rutin in i jakten på HockeyAllsvenskan.

* Viktor Lindgren, 246 matcher i SHL.

* Fredrik Lindgren, 566 matcher i SHL.

– De behöver någon vecka på is och sedan kan de spela, säger tränaren Robert Nordberg.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Transferfönstret stängde vid midnatt mot tisdagen, det har ni koll på.

Boden, just nu femma i norra Allettan men med ambitioner att gå långt i vår, fyllde på truppen med två väldigt rutinerade spelare:

  • Forwarden Viktor Lindgren, 35, som nu gör en fjärde (!) comeback i laget. Han hoppade in även i fjol och noterades för 18 matcher.
  • Fredrik Lindgren, 41, den gamle storbacken från Skellefteå AIK som lockades till comeback i ett antal matcher i fjol.

Under tisdagen registrerades de två veteranerna för klubben igen.

– De har ju hållit i gång och fysiskt är de ju på rätt väg som en backup vid behov. Det handlar mer om att de ska åka skridskor och komma i gång. De behöver någon vecka på is och sedan kan de spela, säger tränaren Robert Nordberg till NSD.

Vad de kan tillföra?

Norberg är tydlig här: 

– Det är två riktigt bra defensiva spelare. Viktor blev ju skadad under slutet i fjol men så länge han körde var han bra och vet vad som krävs. Fredrik är inte bara bra på isen utan även i gruppen som en ledare. Är man i gång på isen och efter några veckor tycker jag att man kommit in i grejerna, säger han till NSD.

* Fler nyheter i ligan på deadline day:

* Kalmar, som på tisdagsmorgonen tog in rutinerade målvakten Antti Karjalainen från Boden, lånat nu ut talangen Hugo Engsund, 20, till Olofströms IK i Hockeytvåan.

Läs mer här!

* Tungt, sent tapp för Kumla HC. Rutinerade forwarden Carl Berglund, 32, en prestigevärvning inför säsongen och med över 500 allsvenska matcher för BIK Karlskoga innanför västen, lämnar för spel i nystartade divison tre-laget Karlskoga IK.

– Det har förstås varit en dröm och förhoppning att han någon gång skulle vilja spela med oss. Att han redan nu gör det ser vi självklart mycket positivt på, säger KIK-ledaren Claes Boox till KT-Kuriren. 

*  En trotjänare är tillbaka i Vimmerby Hockey. Jacob Isaksson, 29, som lämnade VH efter sju säsonger och över 280 matcher våren 2019, blev på tisdagen klar för en comeback.

Han har de två senaste säsongerna spelat divison tre-hockey med lilla Åseda, men ser nu fram emot en nysatsning på högre nivå.

– Jag sa ja direkt och kollade självklart med Åseda som sa att det inte var några problem. Det roligaste som finns är att spela för moderklubben, det är den klubben som jag har brunnit för i alla år, säger Jacob Isaksson till Dagens Vimmerby.

Läs mer här!

*  Isak Salqvist, 21, har gjort en kanonsäsong i Arlanda Wings – och nu kommer belöningen.

Han blev sent på tisdagen, bara timmen  innan transferfönstret stängde, klar för allsvenska Västervik.

– Att Isak nu lämnar är givetvis ett stort tapp, då han presterat på hög nivå över tid. Vi hoppades självklart på att få behålla alla spelare över deadline, men vi önskar Isak lycka till och jobbar vidare mot de mål vi satt upp inom gruppen, säger Wings coach David Lundmark till hockeyettan.se.

Isak Salqvist ,som spelade juniorhockey i AIK, har gjort 30 poäng (12+18) på 30 matcher för Wings, som lite överraskande leder norra vårserien.

* Forshaga trippelvärvar. De tar in trion Jonathan Ström (Skövde), Jesper Eriksson (Feldkirch) och William Flodin (Kils AIK) i jakten på play off-platserna.

Forwarden Ström, 26, har gjort sju raka säsonger i ligan (fyra säsonger i Köping, tre i Skövde) och har den här säsongen svarat för 13 poäng på 36 matcher.

* Väsby lånar in backtalangen Filip Bratt, 19, som den här säsongen gjort 35 matcher i allsvenskan för AIK.

– Filip är en väldigt talangfull spelare som kommer bidra med hög fart, intensitet och skicklighet. Senaste tiden i AIK har han gått som forward och det är tanken att han ska göra här med, säger sportchefen Tom Tärnström.

Väsby plockar också in rutinerade centern Sebastian Höglund, 29, med mängder av rutin från HockeyAllsvenskan. Han kommer närmast från Almtuna.

Läs mer här!

* Huddinge dammar in ännu en backveteran i laget. 

För några dagar sedan meddelade ju klubben att förre kaptenen Martin Eklund gör comeback – och nu är det också klart att Marcus Lissäng, 29, knyter på sig skridskorna igen. Backen har (med play off) gjort nästan 250 matcher i ligan, de flesta för Huddinge.

Läs mer här!

* Tungt tapp för sensationslaget Tyresö Hanviken. Forwarden Dennis Santesson, 29, lämnar för spel i norska division två-laget Narvik. Santesson, sen värvning i höstas, har tillsammans med Christian Olsson varit ett vasst radarpar i Hanviken och svarat för 32 poäng på 36 matcher.

* En forward in (Linus Mattisson), en ut (Alexander Naskov). Det har hänt saker i Strömsbro också.

Läs mer här!

Superguide inför vårens slutspel & kval * Detta gäller i alla fyra serierna * NYA datumen för play off