Intervju med Daniel Stolt

Halvvägs in i säsongen 22/23 och vi tog oss ett längre snack med sportchefen Daniel Stolt för att höra hans tankar om säsongen hittills och hans syn på lagbygget och vad för tankar han har om resterande säsong med Allettan och lagbygget. Håll till godo!

•Andra säsongen med dig som sportchef i Kalmar HC, första säsongen slutade med uttåg i semifinal, hur gick tankarna när besvikelsen lagt sig inför nästa säsong?

”-Självklart en otrolig besvikelse att bli utslagna i en avgörande match på hemmaplan. När besvikelsen lagt sig så kunde vi ändå se tillbaka på en godkänd grundserie och Allettan, vilket såklart stärkte tanken på att bygga vidare på de ledare och spelare som gjort en bra säsong.”

•Du ställde direkt ett slagkraftigt lag på isen första säsongen, hur gick tankarna med nästa lagbygge inför säsong två, vad ville du förändra?

”-Egentligen inte särskilt mycket. Tanken var hela tiden att försöka behålla så stor del av spelartruppen som möjligt och skriva nya avtal med samtliga ledare.”

• KHCs första del av grundserien var inte så övertygade spelmässigt men ändå tog laget poäng, vad är din syn på första halvan av grundserien?

”- Jag kan hålla med om att vi kanske inte levererade spelmässigt under första delen av grundserien, men samtidigt har vi väldigt mycket kvalitet i

laget vilket gjorde att vi hade med oss en bra poängskörd ändå.”

•Ju längre säsongen har gått, desto mer har spelet kuggat i, vad känner du med sportchefsögon har fallit på plats?

”- Jag tycker vi ser mycket tryggare ut på isen. Jag ser att vi litar på varandra och spelsystemet Viktor och Oliver nöter med killarna varje dag. De nya spelarna har också kommit in ordentligt i hur vi vill spela hockey vilket såklart också påverkar.”

•Vi har drabbats av ganska mycket skador hittills, hur mycket påverkar det ditt arbeta med att justera truppen under säsong?

”- En spelartrupp är hela tiden ett levande projekt av olika anledningar och skador hör tyvärr till. Det är klart det påverkar vid längre frånvaro på spelare men jag har gjort det här ett par år nu och är van att det blir justeringar.”

•Två kanadensiska spelar har lämnat truppen på kort tid, vad är din syn på detta förloppet?

”- Vad ska man säga? Ska jag vara ärlig tycker jag det är för dåligt att sätta sig på ett plan över Atlanten, vara här en kort tid och komma på att man inte har passionen eller drivet för att spela på den här nivån. ”

•Två nyförvärv in nu innan Allettan, berätta lite om tankarna med Tim Bothén och Filip Nordström?

– Det är två rejäla vinnarskallar som kommer in i truppen och dom är liksom övriga våra spelare här för att vinna. Båda två var våra förstaval bland de spelarna som var lediga. Jag är otroligt glad att dom valde att fortsätta säsongen med Kalmar HC. Vi ska också passa på att tacka Molins, Keith & Son, MFS, JL Bygg och AGB Service som hjälpt till med extrapengar till truppbygget som gjort detta möjligt.

•Är det aktuellt är förstärka truppen ännu mer?

”- Jag stänger inte dörren för det. Det får framtiden utvisa helt enkelt…”

•Du har även presenterat en förlängning av kontrakt i form utav Tatu Kokkola, jobbas det mer på att förlänga kontrakt i befintlig trupp just nu?

”- Vi jobbar med ett par namn och kommer att gå vidare med ett par till. Vi vill gärna ligga i framkant vad gäller förlängningar. ”

•Om vi blickar framåt mot stundade Allettan, vad för svar och steg vill du som sportchef se?

”- Jag vill se att vi fortsätter som vi avslutade och därifrån tar oss vidare i processen. Det är viktigt att vi fortsätter spela som ett lag och för varandra.”

Kalmar HC inleder spelet i Allettan med hemmamatch i Hatstore Arena mot gästande Tranås AIF, den matchen spelas onsdagen den 28 december klockan 19.00.
Biljetter hittar ni via denna länk:
https://www.kalmarhockey.com/start/?ID=331419

Varmt välkomna till Hatstore Arena