BHF tog andra raka hemmasegern mot ytterligare ett topplag

BOR – VHF  (4-1) (swehockey.se)

Vinst hemma mot serieledande Arlanda på onsdagskvällen och ny match på lördagen mot serietvåan Vallentuna.

Ett Vallentuna som Borlänge Hockey besegrade på bortais med 4-5 (förlängning) efter att ha legat under med 4-1 men med en fin vändning tog hem segern.

Lördagens match var riktigt underhållande för publik och tv-tittare. Många målchanser där laget bytte möjligheter. Fina målvaktsparader och ett rejält slit över hela banan.

Oliver Norgren i BHFs kasse skulle stå för säsongens bästa insats när han räddade BHF många gånger sett under hela matchen, med bland annat 4 frilägen.

Borlängesonen Dennis Hedlund skulle öppna målskyttet denna afton när han fint framspelat av Tim Björkman stötte in 1-0 från nära håll.

15 minuter in i perioden fick BHF chansen i powerplay. Inför matc

hen hade man inte gjort ett enda mål! i numerärt överläge. Den nollan sprack nu när Joel Myrberg Andersson styrde in Casper Östbergs skott och dubblad ledning för hemmalaget.

Den andra perioden var likt den första och både Norgren i hemmamålet och gästernas Hugo Haas fick jobba hårt för att freda sitt mål. En period som slutade mållös.

BHF fick sedan en drömstart på den tredje perioden då ytterligare en hemmason i form av Emil Danerhag hittade genom med ett skott från blålinjen och 3-0 ledning.

Det kändes helt plötsligt säkert i BHF lägret trots de många chanser som gästerna haft och bränt eller där Norgren stod i vägen.

Då sullade BHF till det i den egna zonen och Oskar Söderberg kunde ta vara på läget genom att överlista Norgren.

Gästerna fick energi av målet men BHF gjorde det bra och håll Vallentuna ut mot kanterna samtidigt som man gjorde ett gediget jobb genom hela banan och där alla 4 formationerna jobbade stenhårt.

Man kom inte närmre utan BHF kunde i tom målbur fastställa slutresultatet till 4-1 genom Emil Lothström som därmed fick göra sitt första mål i BHF tröjan.

skott totalt 34-32

En ytterligare stark seger från BHFs sida där matchen mot Enköping som man tappade ledningen grämer lite extra nu när man gått starkt denna vecka. En 6e plats i tabellen men bara 4 poäng upp till serieledning och bara 2 poäng upp till andra platsen, som förövrigt innehålls av just Arlanda och Vallentuna som BHF besegrade denna vecka. Ett kvitto på att när man spelar bra så är man i toppskiktet.

Nu väntar en ny resa till Norrland för BHF som under helgen ställs mot Teg och Örnsköldsvik.

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se