Ett ras och en enkel seger för BHF i helgen

BOR – TSK  (5-6) (swehockey.se)

BOR – ÖRN  (5-2) (swehockey.se)

En hemmahelg väntade BHF med returmöten mot Teg och Örnsköldsvik som man förra helgen besegrade på bortais.

Under lördagen så började BHF piggt mot Teg och man fick ett tidigt powerplay som man inte kunde utnyttja. Gästerna började dock ta över kommandot mer och mer men då var det BHF som tog ledningen. Patrick Elfsberg petade in en lös puck till 1-0 och innan perioden var över ökade också Ludvig Westerlund på till 2-0 efter ett riktigt klappklappspel från BHFs sida.

5 minuter in i mittakten fick man chansen att göra 3-0 när man tilldömdes ett straffslag men denna gång kunde Westerlund inte överlista Tornerefelt i gästernas mål.

Istället kunde gästerna komma ikapp med 2 mål på 2 minuter.

Men BHF replikerade och Charles Eklund gjorde både 3-2 och 4-2 innan perioden var över.

När Casper Östberg i powerplay satte dit 5-2 i inledningen av den tredje perioden såg matchen avgjord ut. Men då stod Teg för säsongen vändning då man på 8 minuter gjorde 4 raka mål och vände matchen till 5-6.

BHF kom aldrig ur chocken och lyckades inte kvittera.

På söndagen stod sen Örnsköldsvik för motståndet. En match som man precis som på bortaplan städade av ganska enkelt.

En 3-1 ledning i paus följdes upp med 2 nya mål i mittakten vilket gjorde att BHF hade en komfortabel 5-1 ledning inför slutakten.

Visserligen gjorde Övik 5-2 men denna gång höll BHF undan och tog 3 viktiga poäng i kampen om play-off.

En oerhört jämn tabell där de 3 topplagen Vallentuna, Kalix och Surahammar (Sura med 2 matcher mer spelade dock) samtliga ligger på 24 poäng och BHF med 23 poäng. Man jagas dessutom av Arlanda som har 22 poäng.

4 matcher återstår och topp 3 gäller för att nå play-off.

Nu väntar en träningsvecka innan BHF nästa helg återigen spelar dubbla hemmamatcher. De sista för fortsättningsserien då Kalix och Vännäs gästar Borlänge ishall. Man avslutar sedan med bortamatcher mot Surahammar och Enköping.

Tabell och övriga resultat hittar ni här: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se