Inför avgörandets stund med Victor Olsson

Avgörandets stund är här. Nu är det vinna eller försvinna som gäller, och det för båda lagen i onsdagskvällens femte och helt avgörande Kvartsfinal mellan Brödernas/Väsby och Mariestad i Renew Arena.

Snacka om rafflande match och det i en matchserie som har blivit precis lika jämn och omväxlande som man inför mötet hade kunnat förvänta sig. Till och med i matcherna har initiativet pendlat och nu kommer det nog att koka ner i detaljer och framför allt det laget som håller nerverna i styr. För i en helt avgörande match handlar mycket om psykologi. Samtliga spelare vet att detta kan vara säsongens sista match och det är klart att sådant gör att starka psyken krävs för att ta den sista skalp som krävs för att hålla säsongen fortsatt levande.

Lagen har tagit varsin seger på bortais vilket gör att hemmaplansfördelen kanske inte riktigt blivit den fördel, som man inför matchserien, trodde att den skulle bli. Men det är klart att man ändå tar en helt avgörande match på hemmais när laget har merparten av publikstödet i ryggen.

Till matchen kommer för övrigt Mariestad med en helt full supporterbuss så det gäller nu för hemmafansen att svara upp på läktarna med röststarkt stöd. För övrigt gäller att det är fri entré för samtliga ungdomsspelare i föreningen plus en förälder.

För att ta tempen på Brödernas/Väsby inför matchen så har jag vänt mig till målvakt Victor Olsson. En spelare som precis har ett nybakat kontrakt inför nästa säsong, och som gjorde en ytterst stark insats i söndags, när laget tog den skalp som lett fram till att vi nu får en helt avgörande match på hemmais. Vad hans reflektioner är efter söndags match, vad han tycker att vi kan ta med oss från den till avgörandet och varför han tror att vi kan lyckas vinna denna matchserie, berättar han bland annat följande om.

Hej Victor! Med kniven på strupen så lyckades vi ta matchserien tillbaka till Upplands Väsby för en helt avgörande match. Varför lyckades vi med det uppdraget som du ser på det?

-Ja, det var verkligen nu eller aldrig. Och vi kände oss så klart inte klara med denna säsong så det blev extra laddning inför matchen och vi lyckades verkligen kämpa till oss en angörande på hemmaplan.

Och att få chansen att avgöra på hemmaplan blev nog extra motivation också! Du fick verkligen en hel del att göra under matchens gång men gjorde det verkligen med den äran. Hur kändes det att stå i matchen?

-Det var kul att få chansen att få spela. Tycker alla i laget stod upp bra för mig på isen och lät mig se många puckar och slog bort returer. Så det var en väldigt bra dag att vara målvakt.

Vad tycker du framför allt att vi gör bra i matchen som vi kan ta med oss inför avgörandet?

-Jag tycker vi gör fler saker på isen som kanske är mer obekväma. Vi nöjde oss inte med att spela mycket utsida. Utan ville hela tiden pressa oss in framför mål. Och tycker vi vann mycket kamper framför bådas mål, vilket verkligen behövs i slutspel.

Nu får vi chansen att avgöra på hemmaplan. Hur mycket betyder det kontra att spela en kvalmatch på bortaplan?

-Klart det betyder mycket för oss att få spela avgörande matchen på hemmaplan. Vi får dela kvällen med våra fans så att så klart att det betyder mycket. Hoppas det kommer mycket folk och stöttar oss för det kommer att behövas.

När så mycket står på spel på onsdag, hur kan det påverka spelet där ute tror du?

-Jag tror det kan påverka så att fler blir rädda att göra misstag där ute, för det kan påverka så mycket. Men det gäller ju att njuta och ta vara på chansen att kunna avgöra match 5 på hemmaplan.

Slutligen Victor, varför kommer vi att ta oss till Semifinalen och vad blir framför allt nycklarna för det?

-Vi kommer ta oss till semifinal för vi kommer jobba hårdare än Mariestad under hela matchen oavsett hur lång den blir. Vi kommer att vara redo att lägga ner jobbet för att ta oss vidare.

Nycklarna blir att spela fysiskt, göra de obekväma på isen och att alla i laget kommer våga ta chansen att vinna.

// # 35 – Victor Olsson

Läget i laget inför avgörandet är oförändrats sedan senast. Det innebär att samtliga spelare förutom långtidsskadade Calle Åsell är laddade till tusen inför avgörandet och som kommer att göra allt för att vinna denna matchserie.

Varmt välkomna till hockeyfesten!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Bror Rosenback