Philip Kemi avgjorde när AIF besegrade Boden

Bortamatch mot Boden inför storpublik och AIF fortsatte som på den mot Piteå inslagna vägen. Tätt försvarsspel och ta vara på chanserna. Hemmalaget hade till en början mer puck än AIF och de svartgula hade ett numerärt överläge i inledningen utan att få till det. Efter nära nog halva perioden så hittade Jonathan Mettävainio fram till Alexander Steen som fri med målvakten blev upphakad och domaren blåste en solklar straff. Jacob Hansson Geidon satte iskallt pucken i nät och AIF redde sedan ut två box play innan paus. Skotten 10-6 till Boden.

Hemmalaget kvitterade tidigt i andra rundan i power play, men AIF tog ledningen än en gång genom Marcus Runnqvist. AIF ställde om snabbt till 3 mot 1 samtidigt som hemmalaget hade en avvaktande utvisning när Hansson Geidon passade fram Runnqvist som avslutade snyggt och effektivt. Boden kvitterade sedan i fem mot fyra efter att AIF först klarat av närmare en minut i tre mot fem. 2-2 i paus och skotten 19-5.

Sista perioden så och AIF satte 3-2 genom Linus Rosdahl i power play. Han sköt inte direkt vid bortre stolpen utan satte ett hederligt dragskott i nät den här gången efter att AIF spelat bra. Efter det blev AIF alldeles för passiva och avvaktande. Boden fick ta över det mesta av spelet och skapa chanser mot en storspelande Carl Hjälm i AIF-kassen. Tillslut kom också kvitteringen från nära håll efter 12 minuter. AIF fick sedan möjligheten i numerärt överläge men skapade inte nämnvärt mycket och matchen gick till förlängning.

Boden hade mycket puck inledningsvis och AIF körde följa John i egen zon och väntade på chansen. Och den kom. Philip Kemi förde upp pucken i banan och skapade närmast ett 3 mot 1 läge. Han avslutade först och slog sedan själv snyggt in returen på tennis.

Det fanns gott om hjältar i AIF idag. Carl Hjälm storspelade i målet. Samtliga backar slet beundransvärt med Philip Kemi som topp. Framåt nämner vi Jacob Geidon Hansson och Viktor Lund. På onsdag åker AIF till Kalix.