Resultat 22 mars – semifinal 3:5 * Väsby och Hudiksvall klara för kvalserien – alla andra matchserier lever * Piteå avgjorde i period fem

Match ett och två i helgen, match tre i kväll.

Så gick det i Hockeyettans semifinaler onsdag 22 mars.

* De lagen är klara för kvalserien redan nu!

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

Semifinalspelet drog i gång i helgen.

Här är referat och målklipp från lördagen – och här får du samma sak från söndagens matcher.

Och i kväll rullade vi alltså upp semifinal nummer tre med följande resultat,

Kort om matcherna:

* Halmstad-Väsby 2–3

Carl Wassenius, 23, gör en ny supersäsong i Väsby. Han har gjort 2 x 53 poäng i grundserien två år i rad – och på onsdagen skickade forwarden sitt lag till kvalserien igen.

”Wasse” gjorde 3–2 för ”Vilda Väsby” med drygt åtta minuter kvar i Halmstad Arena och det var målet som gav stockholmarna – där Tobias Liljendahl gjorde de andra två målen – en ny chans att ta sig till HockeyAllsvenskan och som släckte säsongen för Hammers den här gången.

Stökigt även den här matchen – det var ju irriterat  Hammers i söndags efter tacklingen som Väsbys Erik Aterius delade ut mot Tommy Lee – med nio tvåminutare redan i början av matchen.

Liljendahl och Wassenius. FOTO: FLYWOOD STUDIOS

* Sundsvall-Kalmar 4–2

Två raka, enkla segrar för Kalmar HC i Hatstore Arena i helgen – men när serien vände upp till Medelpad blev det en annan match.

Sundsvall, där assisterande tränaren Mathias Månsson ”lovat” att de ska tillbaka till Småland på söndag, vann med 4–2 sedan bland annat backbjässen Pontus Englund gjort två mål och avgörandet i tom kasse med 42 sekunder kvar av Mathias Wikudd.

Match fyra i Brandcode Center torsdag

Pontus Englund, Sundsvall. FOTO: ANDREAS PLANCK

* Vimmerby-Nybro 2–1

Jodå, även den här matchserien lever.

Vimmerby, som torskade två raka i Liljas Arena, slog tillbaka snabbt och tog sin elfte raka (!) seger på hemmais i en jämnt och tät match.

Robin Christoffersson, målvakten, tog 26 av 27 skott och var såklart en av de stora matchvinnarna i VF.

Match fyra i Vimmerby ishall torsdag.

Robin Christoffersson, Vimmerby. FOTO: ERIK KRUSE

* Boden-Hudiksvall 2–4

Hudik valde Boden – och de gjorde de bevisligen rätt i. De hade vunnit alla fyra matcherna i grundseriespelet och nu tog de tre raka i slutspelet.

Kvalserien – igen!

Avgörandet kom i tredje perioden då Gustav Nilsen (3–2) och Johan Lindholm (4–2 i tom kasse) såg till att ”Glada Hudik” får lira vidare i vår.

Isak Johansson, sena värvningen från Wings, räddade 26 av 28 skott och blir en nyckelspelare för Hudik kommande veckorna.

Isak Johansson, Hudiksvall. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Karlskrona-Troja-Ljungby 6–4

KHK, som fick tillbaka John Henrion efter hans akuta sjukhusbesök i helgen, lever. De vann måste-matchen i NKT Arena (5–3) och tvingade fram en fjärde match i samma arena på torsdagen.

Troja chockstartade annars och hade 2–0 redan efter sex minuter, men KHK – med kniven mot strupen – visade stark moral och kom tillbaka och vände matchen efter bland annat två mål och en assist av Mikael Roslund.

Fin publiksiffra här: över 1900 åskådare.

Lär väl bli minst lika många i match fyra torsdag?

Mikael Roslund, KHK. FOTO: LEIF HELLERIN

* Mariestad-Piteå 3–4 (förlängning)

BoIS, utan avstängde poängkungen Jesper Lindén och nyttige centern Lucas Larsson, fick det tufft  hemma mot Piteå, som gjorde en mycket bra match i Mariehus Arena och var på väg mot en solklar seger och hade 3–0 en bra bit in i tredje.

Då vaknade hemmalaget och svarade för en osannolik spurt: 1–3 (55.07), 2–3 (56.03) och 3–3 (56.59) av Ludwig Wistén och matchen till overtime.

Och där fick vi sannerligen vänta på ett avgörande.

Klockan var över 23.00 när Victor Edström, i spel fem mot fyra, smackade in 4–3 för Piteå i perioden fem när matchuret stod på 97.48.

Extra kul för Edström, som räknade med att säsongen var över efter en korsbandskada.

2–1 till Piteå nu, som kan avgöra i returen i samma arena på torsdagen.

Victor Edström, Piteå. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

* Nya matcher redan torsdag i de semifinaler som lever!

RESULTAT ONSDAG 22 MARS SEMIFINAL 3:5

Halmstad-Väsby 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 3–0 i matcher till Väsby

Sundsvall-Kalmar 4–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 2–1 i matcher till Kalmar

Vimmerby-Nybro 2–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!