Lagkaptenen Magnus Isaksson och hans Piteå får sannolikt klara sig utan Victor Edström (till höger) resten av säsongen. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

Piteås tunga skadesmäll – korsbandet av på Victor Edström * Säsongen troligen över: ”En liten möjlighet att jag kan spela mer…”

Aj, aj.

Tungt skadebesked för topplaget Piteå.

Victor Edström, 22, har slitit av korbandet i ena knäet och missar – sannolikt – resten av säsongen.

– Blir det operation pratas det om sex till tolv månader innan man är tillbaka i spel igen, säger han.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Piteå har en fin säsong i ryggen och är med i toppen av norra Allettan, trots en säsong som varit kantad av skador och sjukdomar.

– Vi har väl knappt haft fullt lag en enda match. Men skador och sjukdomar har alla lagen. Det gäller att kunna hantera det och inte använda det som ursäkter, sa forwarden Jesper Ylivainio i en intervju förra veckan.

Just nu är målvakten John Westermark (som tvingades amputera en bit av ett finger) backen Markus Magnusson (långtidsskadad) och Adam Eriksson (som har tvingats pausa karriären) borta och nu får vi lägga till ytterligare ett namn där.

Victor Edström – som gjorde 41 poäng i fjol och svarat för 21 poäng på 24 matcher den här säsongen – skadade ena knäet illa i matchen mot Boden 21 januari och fick lämna isen på bår.

Domen från läkarna, efter en magnetröntgen, var tuff.

– Där konstaterades att främre korsbandet var avslitet. Ortopeden och fysion har gjort bedömningen att jag ska ”rehabba” och inte opereras omgående. Chansen finns att jag kan spela om sex veckor om det utfaller väl. Jag ska på regelbundna kontroller och sedan får vi se var det tar vägen. Är det möjligt ska jag testa på is, men det är nog en liten möjlighet att jag kan spela mer redan den här säsongen, säger han till Piteå-Tidningen.

Om det, trots allt, blir operation blir han såklart borta en längre tid.

– Blir det operation pratas det om sex till tolv månader innan man är tillbaka i spel igen. Jag får väl försöka bygga upp kroppen så bra som möjligt då. Skadan kom väldigt olägligt. Det är ju nu i Allettan det roliga börjat, säger Victor Edström till PT.

ALLETTAN NORRA 1 FEBRUARI:

Sundsvall-Hudiksvall  2–4

ALLETTAN NORRA 29 JANUARI:

Piteå-Lindlöven 5–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Sundsvall-Väsby 1–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Strömsbro-Boden 1–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Kiruna IF 7–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Norra Allettans tabell – klicka här!

LÄS MER: Häcklades av fansen: ”Bästa hyllningen man kan få”

Säsongen över för Sundsvalls Mathias Hellgren * Knäskada stoppar center: ”Klart det suger”