Resultat 18 mars – semifinal 1:5 * Idel hemmasegrar * Poängsuccé för Crus-Rydberg * Vann inför storpublik * Sent avgörande

Då är vi igång med semifinalerna.

Så här gick det i Hockeyettans slutspel lördag 18 mars.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Kort om matcherna:

* Nybro-Vimmerby 3-0

I Liljas Arena så vann Nybro Vikings match 1 med 3-0 inför den fina publiksiffran 2209. Ryssen Nikolai Skladnichenko var inbladad i alla tre Nybromålen med ett mål och två assists. Pontus Eltonius höll nollan i hemmakassen, men behövde bara rädda 16 skott.

– Det var kanske inget bländade spel, men vi tar en stabil lagsege där alla checkar in och gör sitt jobb. Vi vet att vi är ett av lagen som alla vill slå så vi har pratat mycket om den metala biten i inför denna semifinalserie, säger forwarden Pontus Karlsson.

Nikolai Skladnichenko, tre poäng. FOTO: HAMPUS GLIWING

* Hudiksvall-Boden 4-0

Hudiksvall rivstarade matchserien mot Boden med klara 4-0. Hälsingegänget behövde bara drygt fyra minuter på sig att spräcka Bodens nolla. Matchens första målskytt Henrik Olsén linkade ut senare ut skadad under den första periodens andra halva.  Hudik vinner tillslut matchen 4-0.

– Vi gör en stabil instats och lyckas hålla dem på utsidan. Jag var lite orolig för att vi skulle vara lite ringrostiga efter uppehållet, men det såg bättre ut än vad jag hade vågats hoppas på. Vi var lite piggare än Boden idag, men imorgon är det en ny tuff match, säger Hudikcoachen Dennis Hall.

Hudik-jubel efter 1–0-målet. FOTO: LARS SUNDIN

* Troja-Ljungby-Karlskrona 3-0

I Ljungby kunde Troja vinna den jämna matchen mot Karlskrona med 3-0 efter att ha avgjort matchen under den tredje perioden. Viktor Kokman i KHK-kassen storspelade och fick trots tre insläppta mål ihop en räddningsprocent på 91,89%. I hemmakassen räddade Wictor Ragnewall samtliga 23 KHK-skott.

– Vi vinner en tuff och jämn match mellan två jämna och bra lag. Det var små marginaler som avgjorde och imorgon väntar en ny tuff match, säger Trojatränare Jens Gustafsson.

* Väsby-Halmstad 3-1

Topprankade Väsby tog rond ett mot Halmstad. Hemmalaget höll i taktpinnen u

nder större delen av matchen men publiken fick hålla andan under 90 sekunder i mitten av den tredje perioden. Men sedan kunde Christian Hägg sätta matchavgörande 3-1 efter framspelning av Dick Axelsson.

– En rättvis seger sett till 60 minuter. Vi spelar stabilt bortsett från någon minut efter deras reducering, innan vi kan stänga butiken med en kontring. Det känns skönt att börja med en seger, men imorgon väntar ännu en rafflande match, säger Väsbys assisterande coach Jesper Kemi.

Carl Wassenius gjorde ett av Väsbys mål i afton. Foto: Erik Kruse

* Kalmar-Sundsvall 4-0

Den södra Allettans seriesegrare Kalmar satte stopp för Sundsvall i den första ronden. Kalmar vann matchen med 4-0 efter två mål i tät följd i den andra perioden och samma visa i den tredje. Kalmarforwarden Victor Crus-Rydberg var inblandad i samtliga fyra Kalmarmål med ett mål och tre passningspoäng.  Jonathan Stålberg stod för  aftonens svettigaste nolla efter att ha räddat 31 av 31 Sundsvallsskott.

Linus Skager kramas om av lagkamraterna efter ett av sina mål ikväll. Foto: Leif Hellerin

* Piteå-Mariestad 3-1

Mariestads vinststreek är över efter dagens 3-1 förlust mot Piteå i LF Arena. Mariestad ledde matchen med 1-0 efter den första perioden. I den andra akten så kvitterade Piteå till 1-1 efter att Magnus Isaksson satt pucken i nät. Matchen avgörs i numerärt överläge efter dryga 17 minuters spel av den tredje perioden då Petter Mäkitalo gör 2-1 till Piteå. Med 19 sekunder kvar så sätter dessutom Piteå spiken i kistan och vinner matchen med 3-1.

RESULTAT LÖRDAG 18 MARS SEMIFINAL 1:5

Nybro-Vimmerby 3–0 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

1–0 till Nybro.

Hudiksvall-Boden 4–0 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

1–0 till Hudiksvall.

Troja-Ljungby-Karlskrona 3–0 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

1–0 till Troja-Ljungby

Väsby-Halmstad 3–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

1–0 till Väsby.

Kalmar-Sundsvall  4–0 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

1–0 till Kalmar.

Piteå-Mariestad  3–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

1–0 till Piteå.

Returer redan i morgon, söndag, i samma arenor.

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

* FAKTA: SLUTSPELET I HOCKEYETTAN 2023

* Semifinaler:

Speldatum: 18, 19, 22, 23, 26 mars.

Semifinalerna avgörs – liksom kvartsfinalerna – också i bäst av fem matcher.

Högst rankade lag spelar h-h-b-b-h.

De sex vinnarna till kvalserien.

* Kvalserien till HockeyAllsvenskan:

Preliminära speldatum: Mars: 30. April: 1, 4, 6, 10, 13, 15, 18, 20, 22.

Sex lag deltar, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

Experten tippar semifinalerna * Mjörnberg: ”Blir besviken om de inte bankar skiten ur varandra” * TV: Synar alla sex matcherna

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!