ÖIK gick upp i HockeyAllsvenskan efter ett osannolikt drama förra våren. Årets slutspel sänds nu, förutom på Hockeyettan Play, också på Expressen, Bonnier News Local och NTM. FOTO: LEIF HELLERIN

De sänder slutspelet i Hockeyettan * Klart i dag – ännu fler kan se vårens hockeyfester * ”Det här stärker förstås ligan”

Slutspelet i ligan närmar sig – och här kommer en nyhet inför vårens häftiga hockeyfester på Hockeyettan Play. 

Expressen, Bonnier News Local och NTM kommer också sända samtliga play off-matcher. 

Det betyder att du som hockeyfantast kan se matcherna på ännu fler plattformar. 

– Det är perfekt för oss att nå ut både nationellt och lokalt. Det är precis det som vi vill göra för att fortsätta bygga ligan, säger Jens Israelsson, vd för Hockeyettan.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Slutspelet i Hockeyettan är attraktivt.

Både 2021 och 2022 sände Sportbladet samtliga matcher.

Den här våren är det kvällstidnings-konkurrenten Expressen som kommer visa matcherna via deras nya abonnemang Premium Max.

Uppemot 100 kvalmatcher kommer att spelas med start med play in 28 februari och fram till sista omgången i kvalserien 22 april.

Matcherna kommer att sändas på Expressen, men också lokala lag – som är med i slutspelet och som finns inom Bonnier News Local och NTM:s geografiska områden – kommer att visas på deras plattformar.

Till exempel kommer Hudiksvalls hemmamatcher också att sändas på Hudiksvalls Tidning utöver att den såklart också sänds på Hockeyettan Play. 

– Alla älskar matcher som gäller massor. Jag är själv en inbiten hockeynörd och kvalmatcher är det mest underbara som finns. Nu får vi chansen att visa detta för vår publik, vilket känns otroligt häftigt, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Staylive, Hockeyettan, Bonnier News och NTM.

– Hockeyettan engagerar väldigt många människor redan i dag. Med denna satsning så når vi ut till ännu fler och vi är väldigt nöjda att vi nu har en enad liga när vi går in i ett slutspel. Att vi får den där balansen mellan lokal media och nationell media i ligan betyder att vi breddar intresset, säger Pontus Karsbo, vd på Staylive, som i höstas gick in i ett femårigt samarbetsavtal med Hockeyettan.

Hur påverkar då detta er som redan har abonnemang?

Inte alls.

Ni kan förstås se matcherna som vanligt via Hockeyettan Play.

Jens Israelsson, sedan förra våren vd på Hockeyettan, är nöjd med det nya avtalet.

– Det här stärker förstås ligan och dess klubbar och ger oss hjälpmedel att fortsätta utveckla både sporten och produkten. Framåt ska vi nu fortsätta bearbeta marknaden för ett långsiktigt avtal för kommande säsonger.

Förra säsongen vann ju Östersund kvalserien efter ett episkt superdrama som inte avgjordes förrän i slutsekunderna.

28 februari börjar jakten på platsen i HockeyAllsvenskan 23/24.

FAKTA: SÅ SER DU MATCHERNA PÅ EXPRESSEN

Alla matcher går att se på Expressen med det nya abonnemanget Premium Max. Det kostar 179 kronor i månaden utan bindningstid och då ingår all livesport samt all Premiumjournalistik på Expressen. Där sänds bland annat över 60 matcher under hockeyns försäsong med lag från Hockeyallsvenskan och SHL. 

En del matcher går även på vissa lokaltidningar inom Bonnier News Local och NTM.

* Matcherna går – för er som redan har abonnemang – även i fortsättningen att se på Hockeyettan Play och kan också köpas som PPV. 

Då avgörs valen till slutspelet * Här är dagarna och tiderna: 5 och 16 mars klockan 12.00 * Livesändning på Hockeyettan Play