Jesper Lindén (BoIS), Victor Crus Rydberg (Kalmar) och Christoffer Jansson (Hudik) – vinnare på söndagen. FOTO: ERIK KRUSE, LEIF HELLERIN, FLYWOOD STUDIO

Resultat 19 mars – semifinal 2:5 * Avgjorde med 32 sekunder kvar * Lindén gjorde sex poäng för BoIS * Tre poäng av Dick Axelsson * De har 2–0

Fullt blås med semifinaler både lördag och söndag.

Så gick det i Hockeyettans slutspel 19 mars.

* De har 2–0 i matcher!

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

Semifinalspelet startade på lördagen – och det slutade med sex hemmasegrar. Läs korta referat och se höjdpunkterna från matcherna här!

I dag var det dags för returerna.

Kort om matcherna här:

* Väsby-Halmstad 4–3 (förlängning)

Så.

Då har han gjort sitt första mål för Väsby i Hockeyettan, Dick Axelsson.

Han reducerade snyggt till 1–2 i returen mot Halmstad och den här matchen blev sannerligen ett drama.

Väsby vände 0–2 till 3–2, men Robin Dahse tog fajten till overtime med sitt 3–3-mål med sju minuter kvar.

Där avgjorde sedan Väsby, när Christian Hägg prickade in 4–3 efter 67.07 och favoriten från norra Stockholm har nu 2–0 i matchserien.

Dick Axelsson? Jodå, han hade hade en klubba med i avgörandet också och landade på tre poäng i matchen.

Dick Axelsson och Väsby har nu 2–0 i matcher. FOTO: ERIK KRUSE

* Kalmar-Sundsvall 6–1

Kalmar, som vilat från match i 18 dagar, vann rond ett mot Sundsvall i en tät, lite grinig match på lördagen, speciellt i tredje perioden (4–0 till slut).

– Det blev när vi ledde med några mål. De kanske kände det var deras chans att vinna genom att spela tufft, sa backen Tim Bothén till Barometern.

Returen på söndagen då?

Då var Kalmar HC ännu bättre.

Victor Crus Rydberg, som gjorde tre poäng på lördagen, smällde in både 2–0 och 3–0 inom loppet av några minuter i andra perioden och topplaget från Småland gick fram till 2–0 i matchserien via hela 6–1.

Kan Sundsvall verkligen göra match av detta eller tar det slut redan på onsdag?

Taylor Ross firar sitt 1–0-mål. FOTO: LEIF HELLERIN

* Nybro-Vimmerby 2–1

Nybro nollade Vimmerby i match ett, men i returen blev det jämnare och tätare. VH tog ledningen (Hugo Ollila), men en sen kvittering i slutet av andra och ett segermål med nio minuter kvar (Jesper Mångs) betyder att Vikings har 2–0 i matchserien nu.

Fin publiksiffra i Liljas igen: över 2000 åskådare.

* Hudiksvall-Boden 4–3

Hudik, som vilat från match i nästan tre veckor, tog en bekväm seger på

lördagen (4–0).

– Vi brukar ju vara lite ringrostiga när vi inte har spelat på ett tag. Nu var det ju inte så, jag vet inte vad grabbarna har käkat? Jag tycker att det var stabilt rakt igenom, sa huvudtränaren Dennis Hall till Hudiksvalls Tidning.

Men Hudik tappade också nyckelforwarden Henrik Olsén, som utgick skadad och han saknades i laget på söndagen.

Matchen på söndagen då?

Jodå, det blev ett jättedrama i Holmen Center.  Hudik såg ut att ha säkrat en ny seger, men två sena mål av Boden (3–2 efter 58.07 och 3–3 av Robin Höglund med 45 sekunder kvar) fick hallen att tystna.

Slut på spänningen där och overtime?

Icke! Hudik studsade tillbaka och centern Christoffer Jansson frälste de nästan 800 i hemmaarenan när han skickade in 4–3 med bara 32 sekunder kvar.

Hudik har nu 2–0 inför matcherna i Boden onsdag/torsdag.

Christoffer Jansson, matchvinnare för Hudik. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Troja-Ljungby-Karlskrona 1–0

Troja-Ljungby – utan både Joakim Hillding och Axel Lindström i helgens matcher – har slagläge nu efter att Lukas Macklin gjort matchens enda mål i söndagens retur inför nästan 1500 åskådare.

KHK, där varken Johannes Nilsson (skadad) eller John Henrion (sjuk) fanns med i laguppställningen och Alexander Bergström är borta sedan tidigare, har nu ett tufft läge med 0–2 i matcher inför veckans två hemmafajter i Blekinge.

– Det är såklart tungt med tre spetsspelare borta, men vi får jobba på, sa coachen Magnus Sundquist till BLT inför matchen.

Lukas Macklin, ende målskytt. FOTO: PIOTR ARVIDSSON

* Piteå-Mariestad 2–7

Tung start för Mariestad, som föll sent i första mötet när Petter Mäkitalo drog in det här snygga skottet i power play – men BoIS studsade direkt tillbaka och vann returen i LF Arena.

Hugo Pettersson, som gjorde comeback efter skada på lördagen, gjorde själv 1–0 och hade en assist på andra målet.

Men ännu värre var Jesper Lindén – som ni mötte i en längre intervju här – som svarade för sex (!) poäng. Wow!

BoIS vann med hela 7–2 och 1–1 i matchserien här nu.

Jesper Linden – sex poäng (!) för BoIS. FOTO: ERIK KRUSE

RESULTAT 19 MARS SEMIFINAL 2:5

Väsby-Halmstad 4–3 (förlängning)  SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 2-0 i matcher till Väsby

Kalmar-Sundsvall 6–1 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* 2-0 i matcher till Kalmar

Nybro-Vimmerby 2–1 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!