Hammarby värvar Daniel Liiv

Sportchef Robert Grääs och tränarna Filip Algeman / Tobias Jansson fortsätter värva spelare. Vi välkomnar Daniel Liiv till Hammarby Hockey.

 

Den senaste i raden i Hammarby Hockey:s truppbygge är Daniel Liiv som närmast kommer ifrån Västerås J20. Liiv är dock uppväxt i Stockholm och har nästan hela sin karriär spelat för Huddinge, där han även provat på spel i A-laget.

Den 20-årige högerforwarden gjorde 23 poäng varav 17 assist förra säsongen i Västerås J-20. Hans styrka enligt han själv är just detta, att sätta sina medspelare i bra lägen.

Jag har stora offensiva kvalitéer och en stark skridskoåkning säger Liiv till hemsidan.

Hoppas på en större roll och att utvecklas

Att han valde just Hammarby var att föreningen har en tydlig bild av vad man vill och att han känner sig trygg med tränarna och sportchefen. Han hoppas på en större roll och att kunna visa upp sitt offensiva spel och utvecklas.

– Jag tror jag kommer att kunna komma in i seniorhockeyn på ett bra sätt.

Daniel tror även att det finns en stor revanschlust i truppen och att vi kommer att vara mycket bättre i år.

Hammarby ska bli ett talangfullt hårdsatsande lag som ska försöka nå Allettan. Vi ska tillbaka till toppen avslutar 20-åringen.

Assisterade tränare Tobias Jansson är mycket nöjd med att ha knutit till sig Liiv till Hammarby.

En målmedveten spelare

Daniel är en spelare som bidrar med en seriös inställning till ishockey; han är målmedveten och har ett driv vilket är exakt det vi eftersöker. Som spelare är det en irrationell spelare med en väldig fart som gör sina medspelare bättre. Historiskt sett har Daniel även bidragit med mycket poäng i de klubbar han har representerat säger Jansson.

Tack för att du väljer Hammarby Daniel Liiv

// Henric Wauge