UA-144052708-1

Stark kval-avslutning av HHC

HHC gjorde en riktigt stark insats i den avslutande kvalomgången genom att vinna den till synes betydelselösa bortamatchen mot Tranås med klara siffror.

0-4 (0-2, 0-1, 0-1) är ett resultat som understryker att det åtminstone fanns ett lag på isen som ville sätta ett präktigt sista avtryck i kvalet till HockeyAllsvenskan.

Och ett ännu starkare avtryck – en riktig kvalbomb – levererade samtidigt Kristianstad med en uddamålsseger (1-2) i sin bortamatch mot Almtuna, som nu skickades ur HockeyAllsvenskan och därmed troligen kommer att räknas in bland HHC:s motståndare i östra HockeyEttan nästa säsong.

Matchen i Gränbyhallen i Uppsala blev högdramatisk inför 2407 åskådare med ett avgörande mål i övertidsspelet där William Pethrus gjorde sitt första (!) mål i kvalet efter 4.19 i förlängningen, ett mål som nu tar Kristianstad till HockeyAllsvenskan. I det sammanhanget kan vi väl påminna om att HHC gjorde två helt jämna kvalinsatser (3-2 och 2-3) mot Kristianstad…

Nere i Tranås fick HHC, som kom till spel utan knäskadade #10 Jonas Lindström, en drömstart med 0-1 redan efter 21 sekunder genom #40 Markus Kinisjärvi där #24 Conny Strömberg levererade dagens första målgivande passning. Och det skulle komma två till innan matchen var över.

– Det där målet var förstås precis det vi behövde för att hitta energi. Och efter 0-2 så tycker jag att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt. Det var skönt att få avsluta så här och nu har vi tagit sex poäng på de tre sista matcherna. Det är starkt och visar att det finns kvalitet i laget, tyckte ”Lillis” Lövblom som nu fick avsluta sin Hudik-sejour med en seger.

HHC-tränaren var inte heller sen med att återigen berömma #25 Andreas Bosson, som höll nollan och räddade 28 skott.

– Han har definitivt fått sitt genombrott här i kvalet. Men hela laget ska ha en eloge för hur de hanterade den här matchen. Det blir ju lätt lite vänskapskänsla när det fysiska spelet uteblir, menade han.

Efter det tidiga ledningsmålet följde HHC upp med 0-2 efter 11.44 i den första perioden av #4 Henric Nordin med samma assist (Strömberg-Manberg) som vid första målet.

I den andra perioden fick Tranås mer av spelet och hade också de klart bästa chanserna på sina 14 skott när HHC bara hade fyra skott på mål. Ändå blev det också 0-3 efter 12.36 genom #13 Simon Löf (ass. Strömberg-Nuuttila) och två starka box play av HHC innan perioden var slut.

HHC fick sin tredje raka utvisning i inledningen av tredje perioden men klarade det lika bra och kunde sedan i slutet av matchen (59.31) när #28 Sebastian Fakt (ass. Flood och Lander) satte dit HHC:s fjärde mål.

Att säsongen sedan avslutades med lite knuffar och fem utvisningar ur samma sekvens när det bara återstod 8 sekunder visar väl att det trots allt fanns en del allvar även i den här matchen.

Skribent: Lars Gösta Larsson