Det är något jag inte kommer glömma!

Albin Kedbrant anslöt till Bois inför säsongen efter en säsong i Visby, och han har redan fått en stor roll. Han spelar i både boxplay och powerplay, och han har i spel fem mot fem ännu inte varit inne på ett enda mål bakåt. Och han verkar verkligen stortrivas i föreningen!

Albin: I förrgår fick du spela ditt första Skaraborgsderby, var det något som du hört talas om innan?

-Ja det var något man fått höra en hel del om, och nog stod det upp till förväntningarna! Det var fantastiskt rolig, stort och superkul verkligen!

Vad tycker du om matchen?

– Jag tycker framför allt att det var roligt med publiken och allt runtomkring, det är sånt man spelar för. Sedan kontrollerar vi matchen i 60 minuter, vi är det bättre laget rakt igenom.

Vad är det ni gör bättre än Skövde tycker du?

– Jag tycker vi gör allt bättre egentligen, framför allt att vi håller oss kyliga, vilket jag inte tycker dom gör på samma sätt. Det känns som att vi hanterar situationen på ett bättre sätt och att vi spelar en bättre hockey. Dom fokuserade på fel saker.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag är nöjd, det kändes bra i alla olika delar av spelet. Så jag är nöjd med min insats, men framför allt med lagets insats. Det är kul att gå därifrån med seger och att vi inte släpper in något bakåt. Det är väldigt bra av Sandberg men också av laget.

Hur firade ni segern?

Det blev väl inte så jättemycket, det var att få fira med fansen i onsdags, sedan njöt man lite dagen efter, men nu är det fokus på seriefinalen på söndag, det är vad vi siktat in oss på just nu.

Du har spelat 15 matcher i Bois nu, hur tycker du att det varit?

– Jag tycker det har varit jättebra, det är jättekul med stödet från sidan av och det är väldigt kul att spela i en så seriös klubb. Det är bra rakt igenom, från ledarstab till lagkamrater. Man sporras av det, så det är en bra miljö att vara i.

Har du kommit in i laget och lärt känna staden tycker du?

– Det tycker jag, hyfsat bra i alla fall, men man får väl lära känna folk mer och mer, men jag har en bra bild av ledarstaben, och de har fått en bra bild av mig med tror jag, så där är vi på spår.

Innan du kom till Bois så inbillade jag mig att du var en brunkare, men det finns en hel del skills i din verktygslåda, eller hur?

Ja den här fysiska sidan har varit något jag behövt lära mig, det har inte varit min starka sida förut, utan jag har varit mer spelande. Så det har varit grunden egentligen, sedan har jag utvecklat det fysiska spelet under senare år. I Visby kom det automatiskt i och med spelstilen de hade. Den fysiska niten har inte varit mitt primära annars, men jag har försökt ta fram det under senare år för det hjälper både mitt eget och lagets spel.

Det verkar som att Appelgren håller med då du inte bara får spela boxplay utan också mycket powerplay. Hur ser du på din roll och din istid?

– Jag tycker det är otroligt roligt att jag fått det förtroende jag fått, men det tar jag inte för givet. Det ligger hårt jobb bakom och det ska jag fortsätta med. Jag ska vara ödmjuk och jobba hårt för att få behålla det förtroendet, för visstär det kul att få spela all spelformer och jag känner mig väldigt bidragande måste jag säga.

På söndag är det dags för en ny viktig match då serieledande Surahammar kommer på besök. Vad har du för tankar inför den matchen?

– Framför allt att det ska bli kul att spela en så viktig match. Målet är att komma etta och då gäller det att vi tar alla poäng mot Surahammar, så det ska bli fantastiskt roligt att få spela seriefinal. Tanken nu är att ta 3 poäng och ta ner dem från dne våg de rider på just nu, Dettror jag alla är inställda på.

Av erfarenhet så vet jag att det brukar bli lite sämre insatser efter derbyn, fokus finns inte där på samma sätt. Hur ska ni göra för att undvika att det blir en plattmatch?

– Till att börja med så hade vi fått fredagen ledig för att ladda batterierna. Sedan känner jag i alla fall personligen att det är en seriefinal på söndag och det blir i alla fall jag väldigt taggad av och det tror jag dom andra blir med, även ledarstaben. Så det borde i sig vara något att sporras av och få energi av, det gäller förhoppningsvis hela laget, då det är en så viktig match. Poängmässigt är den faktiskt viktigare än derbyt, det är en otroligt viktig match.

Vad tror du blir nycklarna till seger?

– De har gjort en hel del mål, så kan vi se till att fortsätta vara starka i alla delar av banan, men framför allt defensivt så kan vi slå dom med vår fart och tyngd. Jag tror att vi kanske blir ett steg upp mot det de spelat mot tidigare och ser framför mig att vi ska kunna ge dom ett motstånd de inte mött tidigare.

Till sist blir det lite supporterfrågor: David undrar vilken öl du gillar bäst?

– Ja vad heter den då… Det var svårt, jag gillar öl, men kommer inte ihåg vad den heter, men säger Peroni

Maria undrar vad du gillar att göra på fritiden då du inte tränar eller spelar hockey?

– Jag har tillsammans med min sambo två hundar, så det är som våra barm, så det är roligt att umgås med dom, annars blir det umgås med familj och vänner.

Ronnie har flera frågor:

Vad är det för skillnad på Bois och din förra klubb (Visby)?

– Jag skulle säga att dom är ganska lika, men Mariestad är proffsigare. Sättet dom spelar på är lite lika, men det är mer spetskvalitet i Mariestad och en lite mer tydlig strategi. Det finns en röd tråd genom hela föreningen kan man säga.

Hur mäktigt var derbyt?

– Det var väldigt mäktigt, det var väldig roligt att spela inför så mycket folk i en hockeyettanmatch., Det är något jag inte kommer glömma, det är såna matcher man spelar för och som gör att hockeyn blir extra rolig. Allt sånt stöd man får en sådan match är väldigt rolig.

Hur var det att bli inropad igen?

– Det var jättekul! Jag har aldrig blivit det förut, men det var väldig t rolig och det var verkligen roligt med roligt så många supportrar på plats, det ska alla supportrar ha en stor eloge för! Det betyder enormt mycket.

Till sist: Hur ser du på Appelgren? Vad är Appelgren bra på?

– Till att börja med så märks de att Appelgren har en hel del erfarenhet. Han har gjort det bra att få alla spelare att tro på spelsystemet, att få alla på samma sida. Han är också väldigt kunnig i detaljer som andra tränare inte riktigt har i åtanke. Han är en bra ledare på olika sätt, dels att få med alla, dels att han är detaljerad i allt han gör och väldigt mån om att det ska bli rätt. Det finns mycket bra att säga om Appelgren men det är väl en del i alla fall.

Av Krister Holm