Vikings föll efter straffar

Nybro Vikings föll på straffar med 2-3 mot gästande Mörrums GoIS under söndagseftermiddagen i Liljas Arena.

Under söndagseftermiddagen var det äntligen dags för hemmamatch igen i Liljas Arena när Nybro Vikings gästades av Mörrums GoIS. Nybro startar den första perioden på ett bra sätt med intensivt spel och bra fart på skridskorna. Hemmalaget skapar några halvchanser de första minuterna och är snabba att återerövra pucken. Mörrum är inte ofarliga utan skapar några lägen de också, bortalaget har också chansen i powerplay under perioden men Vikings försvarar sig bra. Perioden blir mållös men med fördel Nybro.

I mellanakten så är det Nybro som får chansen i powerplay redan efter 16 sekunder, det är inte ofarligt men de riktigt vassa chanserna saknas. Mörrum blir fulltaliga och tar över spelet under några minuter innan det återigen är powerplay för hemmalaget och då kommer kvällens första mål till 1-0 genom Eero Savilahti, fint framspelad av Sebastian Borg. Det tar inte ens en minut innan det är dags igen när det är Eero Savilahti och Oliver Nilsson som står för förarbetet innan pucken hittar Robin Wengdahl som sätter 2-0. Resten av perioden är det mycket kamp och jämnt spel.

I den tredje perioden fortsätter det att vara jämnt spel. Nybro är nära att punktera matchen till 3-0 vid ett par tillfällen men ju längre perioden går desto hårdare kommer Mörrum och utdelningen kommer både till 2-1 och 2-2 inom loppet av drygt två minuter och matchen går till förlängning. I förlängningen pressar Vikings hårt, bland annat i ett powerplay, men får inte över vinstpucken över mållinjen utan matchen går också till straffar. I straffläggningen är bortalaget starkare och vinner med 2-3.

Nybro Vikings spelar den sista matchen i Hockeyettan Södra på onsdag den 24 november på bortais mot KRIF Hockey, nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings – Mörrums GoIS 2-3 efter straffar (0–0, 2–0, 0-2, 0-0, 0-1)
Målen: 1-0 (28.18) PP1 Eero Savilahti (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 2-0 (29.03) Robin Wengdahl (Eero Savilahti, Oliver Nilsson), 2-1 (55.30) Oscar Holst (Alexander Karlsson, Adam Bäckstrand), 2-2 (56.46) Ahlbin Hernod (Oscar Holst, John Henrion), 2-3 GWS John Henrion
Skott: 42-31 (16-8, 6-7, 13-12, 7-3, 0-1)
Domare: Jim Bergqvist
Publik: 1 235
Halva Potten: Vinstnummer 5503 och Vinstsumma 2890 kr