Stabil Vikingsseger mot Skövde

Nybro Vikings gör en stabil insats under onsdagskvällen och besegrar Skövde med 3-0.

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen årets första match när Skövde IK var på besök i Liljas Arena. Hemmalaget rivstartar den första perioden och trycker tillbaka bortalaget. Det skapas några vassa chanser och när Nybro får spela powerplay så kommer det logiska 1-0 genom Juho Liuksiala. Nybro fortsätter att spela bra men bortalaget får komma in i matchen genom två powerplay i perioden. Vikings gör två riktigt bra boxplay och reder ut de farligheter som skapas efter några fina räddningar av Pontus Eltonius i Nybrokassen.

I mellanakten blir spelet genomgående lite långsammare och lite mer slarvigt, spelet böljar mestadels fram och tillbaka. Perioden bjuder på några halvchanser åt båda håll men det är Nybro som får in en puck i mål till 2-0 genom Sebastian Borg, det blir periodens enda mål.

I den tredje perioden spelar Nybro väldigt stabilt och stänger ned bortalaget på ett effektivt sätt. Det skapas några halvchanser åt vardera håll men även den tredje perioden innehåller bara ett mål och det görs av Adam Persson i tom bur till 3-0 för Vikings. Tre poäng!

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på fredag den 7 januari på bortais mot Karlskrona HK, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Skövde IK 3-0 (1–0, 1–0, 1-0)
Målen: 1-0 (03.18) Juho Liuksiala (Axel Lindström, Adam Persson), 2-0 (32.50) Sebastian Borg (Adam Persson, Janne Väyrynen), 3-0 (59.46) ENG Adam Persson (Janne Väyrynen, Sebastian Borg)
Skott: 30-18 (12-5, 7-5, 11-8)
Domare: Rikard Ferngren