NY MÅLVAKT TILL VÄSBY

Från nyligen till tvåan degraderade Trångsunds IF hämtar Väsby Hockey sin nästa målvakt till A-lagstruppen. Och för andra gången denna vecka blir det en västgöte som anländer och vi hälsar Edvin Olofsson varmt välkommen till Vilda Väsby.

Edvin är en tjugoårig målvakt som den gångna säsongen haft den otacksamma uppgiften att stå i mål för jumbon Trångsunds IF. Ett lag som haft en tung höst och vår och som inte tog fler än tre poäng i kvalet för att hålla sig kvar i Hockeyettan. Men för Edvin har det gått betydligt bättre och faktum är att han faktiskt vann målvaktsligan i kvalet med en räddningsprocent på fina 93 %. Dessutom har han en procent från grund- och fortsättningsserien som överstiger 90 % och det är inte fy skam i ett lag som haft stora problem i den egna zonen och det är ett faktum som gjort att många fått upp ögonen för denna målvaktsyngling.

Edvin har samma moderklubb som NHL-rookien Rasmus Dahlin, nämligen HC Lidköping och där stod Edvin fram till junioråldern. Därefter blev det spel i Mora IK och där han bland annat var förstemålvakt under Superelit tiden. Sedan blev det en sejour i Norge och spel med Vålerengen innan säsongen i Trångsund men nu blir det alltså spel i Väsby Hockeys ädla dress framöver.

Edvins fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/242551/edvin-olofsson

Sportchef Tom Tärnström om Edvins intåg i truppen.

– Edvin är väldigt seriös till sin idrott och är beredd att tävla varje dag för att konkurrera med Ryttar. Han är en välskolad och reaktionssnabb målvakt som hållit upp spelet väldigt bra i ett Trångsund som haft en jobbig säsong. Jag är övertygad om att detta kommer falla väl ut och att han blommar rejält i en lite mer strukturerad och ambitiös miljö.

NÄSTA INLÄGGINTERVJU MED EDVIN OLOFSSON

FÖREGÅENDE INLÄGG