SHL MERITERAD CENTER TILL VÄSBY

För några veckor sedan var han med och spelade upp Kristianstads IK till Allsvenskan men nu styr Jonathan Rodensjö kosan hemåt till norra Stockholm igen och kommer glädjande nog att representera Väsby Hockey säsong 2019/2020.

För det var i norra förorterna som Jonathan startade sin hockeykarriär. Närmare bestämt i Järfälla och sedan flyttade han som junior ner till Östergötland och Linköpings HC och spelade där i såväl deras J18 som J20 lag. Där spelade Jonathan stora roller, var bland annat lagkapten i det lag som vann ett SM-brons och han fick även chansen att debutera i SHL där han gjorde en mäktig debut med mål och dessutom utsedd till matchens lirare. Totalt blev det 13 SHL matcher och dessutom har Jonathan spelat 16 allsvenska matcher med Västervikalltsedan han blev senior.

Den just avslutade säsongen blev en aningen annorlunda säsong för Jonathan. Den inleddes i allsvenska Västervik, mellanlandades i Lindlöven innan den avslutades i Skåne och Kristianstad där den 189 centimeter långa och 85 kilo tunga centern fick vara med och fira det allsvenska avancemanget till Allsvenskan.

Jonathans fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/177970/jonathan-rodensjo

Sportchef Tom Tärnström om Jonathans intåg i truppen.

– Jonathan är en spelintelligent och skicklig tvåvägscenter som också är en bra tekare. Han ligger ofta rätt i banan och gillar att ha mycket puck. Det är en spelartyp som varit prioriterad för oss att få in och det ska bli mycket spännande att se honom i vår tröja kommande säsong.

Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson