Hudik föll på eget grepp

Onödiga utvisningar och egna misstag fällde Hudik Hockey.

Hudik började matchen med fart och hög press på Vimmerby.
Cirka sju minuter in i period nummer ett så skulle man även få matchens första powerplay, det tog inte ens halva powerplayet innan gästande Hudik Hockey hade tagit ledningen genom Christoffer Jansson.
Det skulle bara dröja en minut innan hemmalaget kvitterat genom ett backskott som letade sig förbi trafiken framför mål och in i nät.
Nio minuter in i perioden skulle Vimmerby få chansen att spela powerplay, detta redde dock bortalaget ut.
16:28 skulle bortalaget också ta ledningen genom lagkapten Adam Byström Johansson, 2-1 ledningen till bortalaget stod sig perioden ut och första perioden får ses som godkänd av Hudik och att man har kontroll på matchen.

Andra perioden bjöd på desto fler utvisningar och innan powerbreak så hade vi fått se tre utvisningar och två mål, båda målen gjordes av hemmalaget och ett av dessa bjuder bortalaget på och det andra kom i powerplay.
3-2 målet kom halvvägs in i andra perioden och trots en varsin utvisning till på båda lagen så var det sista målet vi fick se i period två.
Om första perioden får ses som godkänd av Hudik så får mellanakten ses som sämre, hemmalaget var hetare denna period.

Inför tredje perioden så var hemmalaget Vimmerby i förarsätet och så skulle det förbli resten av matchen. Målet som kom 10:07 in i period nummer två var faktiskt det sista som kom i matchen. Hudik fick inte alls till någon slutforcering och man kan konstatera att energin och spelet från torsdagsmatchen var som bortblåst.
Nu krävs det att Hudik går rent resten av kvalserien samtidigt som man får hjälp av andra lag för att ta sig förbi Kristianstad.
Då behövs det att spelet, passningsprecisionen, fokuset och energin kommer upp ett par snäpp.

Nästa match spelas på tisdag borta mot Halmstad Hammers och efter det väntar serieledande Kristianstad hemma i Holmen Center på torsdag.