Inför SIK – Forshaga IF

Gäster som precis genomfört ett tränarbyte!

Alla som följer lagsport vet hur löst tränare sitter och att ett tränarbyte oftast innebär åtminstone en kortvarig boost. Forshaga inledde säsongen starkt men har nu hamnat i en längre formsvacka och tränaren Per Lundell fick under fredagen ta smällen för de svaga resultaten. Vis av erfarenhet vet man då att morgondagens match kommer innebära extra mycket energi ute på isen. Se till att besöka fina Billingehov när det nästan kan lämnas garantier på högkvalitativ underhållning.

Föreningsliv är fantastiskt. Engagemang innebär allt som oftast att många timmar går åt och då är det viktigt att timmarna inte äter energi utan det skall vara kul och ge energi. Att skriva inför matchen artiklar innebär ganska många timmar ”arbete” dagen före en match. Då är det en fantastisk tillgång för mig att varje sådant tillfälle innebär ett snack med Skövde IK:s tränare och coach Johan ”Hellas” Hellström. Hur pissig en dag än är så innebär ett sådant besök ALLTID ett energitillskott. Stämmer min upplevelse in även på spelarna? Om så vet jag att vi har ett lag som bubblar av energi! Här har vi lördagens pit stop för min del.

Vi pratade ju lite om goda vanor senast och att säga grattis måste vara en god vana ändå?

– Jag gillar den vanan i vilket fall, skrattar tränaren. Det är inte fel att starta en lördag förmiddag med grattis så det tackar vi för.

Berätta lite om matchen uppe i Eskilstuna?

– Jag tycker vi kommer ut väldigt bra. Jag tycker att vi under matcherna mot Malung, Kumla och Sura har vi gjort bra saker men vi har inte haft ett passningsspel vilket inte gett oss de ordentliga linjerna som vi behöver ha i vårt spel för att få det där trycket. Jag tycker passningsspelet var väldigt bra mot Linden vilket gör att vi kan komma samlat, vi kan komma med fart och vara ganska tunga och jobbiga att möta. Det var några dippar där men första perioden är vår rakt av, andra perioden är de mer i vår zon inledningsvis men de har inte ett enda skott på mål första sex minuterna i fem mot fem. Däremot fick de ju ett pp och då gjorde de ett där. Men även om de var mycket hos oss var det kontrollerat och sedan jobbar vi oss in i det och hänger två snabba. Tredje perioden blir vi lite ängsliga där samtidigt som Linden gör det väldigt, väldigt bra, de jobbar hårt, de jobbar samlat. Vi hittar inte riktigt rytmen i vårt spel och tar en time out, vi lugnar ned det, vi snackar, sedan hänger vi ett mål där vilket är viktigt och sedan tycker jag vi har god kontroll på det.

Det låter ju som vi har varit på samma match?

– Bra, då får den summeringen godkänt, svarar Johan med glimten i ögat.

Sex olika målskyttar!

– Ja där ser man, det är bra. Det är viktigt och i vårt spel handlar det om att inte bara ha en offensivt präglad spelare utan vi vill ju kunna vara lagom kreativa, lagom offensiva och det är trevligt med många målskyttar.

Nu såg jag ju att Anton Brandhammar var med och tränade idag men det såg ju faktiskt lite otäckt ut där i onsdags när han åkte på en otäck smäll?

– Ja jag trodde faktiskt att det skulle vara värre men han har haft tur i oturen. Brandhammar var här idag och han kommer att spela imorgon.

På tal om skador såg jag också att Johan Bok var ute och åkte lite skridskor idag så det går framåt där också?

– Ja men det gör det. Han är nere och cyklar och tränar, nu har han varit med på två ispass där han känner på grejerna. Det går framåt och det är kul, sedan ska vi fortfarande ha tålamod men det är kul när han börjar komma tillbaks.

Förra gången pratade vi ju lite om piska och morot och hur man är mot varandra i båset. Du har redan tagit upp att ni tog en time out när Linden körde vad tygen håller i början av tredje och ni hamnar lite på hälarna, den gav ju uppenbart effekt, men hur var det i båset där och vad sade du till dem?

– Trots att Linden körde på ganska friskt där de första fem, sex, sju minuterna, så i båset var det lugnt ifrån killarna. Det har vi pratat om och det är vi noggranna med hur vi är i båset och det gjorde de jätte bra. Det vi pratade om egentligen under time outen var att allt snurr de fick på oss hade att göra med att vi attackerade situationerna fel i sarghörn. Vi kom från fel vinklar istället för att jobba smartare i hur man attackerar situationer, vi hjälpte dem att dra upp tempot kan man säga. Vi pratade också om att få snabbare puckfördelningar. Nu säger jag inte att time outen gav oss segern men det var i ett läge där jag anser att vi var i behov av det, att få komma samman lite.

Idag tänkte jag att du skulle få berätta om #27, Max Kardevall?

– Max Kardevall kommer från Stockholm, gick hockeygymnasium i HV71. Han var inlånad lite, tre matcher, under förra säsongen och vi fick se lite vad det var för typ av kille och vi gillade vad vi såg där och var väldigt intresserade redan förra säsongen. En stor och stark skridskoskicklig defensiv back med ett tungt skott. Väldigt ambitiös, vill mycket med sin hockey och vill högre upp, det är en viktig spelare för oss.

Kardan

Hur är det med skador och sjukdomar i övrigt?

– Bok borta och Henriksson (Alexander) avstängd.

Det är sista matchen som Henriksson är borta?

– Ja det är det och Henriksson, han är spelsugen nu!

Du får skicka upp honom på läktaren och hjälpa till i klacken!

– Haha, ja exakt, han får ställa sig där.

Nu är det Forshaga, man tror och hoppas alltid liksom men som jag upplevde det var det i den bortamatchen, som ni i och för sig förlorade på övertid, men det var i den bortamatchen jag på riktigt kände att det är nog något riktigt bra på gång här. Håller du med mig i att det var där någonstans det vände lite uppåt?

– Jag håller definitivt med om det, det vände för oss där. Vi började hitta rätt banor och vi gjorde en väldigt bra bortamatch. Torsk med 2-1 i sudden men jag håller med att det var där det på något sätt klickade för oss, vi hittade rätt och vi hittade något att bygga vidare på. Där kom en viktig vändning för oss för att vara med i racet och där vi är just nu.

Jag tänker att i den situationen som Forshaga är i nu är det viktigt för dem att komma rätt in i söndagens match. Åker de på ett par baklängesmål finns det spelare där som lägger ned det? (När frågan ställdes hade red. Inte en aning om Forshagas tränarkick)

– Jag har inte följt dem allt för noggrant det senaste men de har haft det lite småtungt, absolut. Det är en skicklig trupp och det är ett bra lag vi möter, vi har respekt för dem och de har spelat jämna och tighta matcher och många gånger är det tillfälligheter som avgör hockeymatcher. Jag tror definitivt att de kommer komma ut väldigt hårt inledningsvis och det ska vi vara beredda på.

Och vem står?

– Viktor (Andersson)!

Det är femti femti nu?

– Just nu är det jämnt ler Hellas, två bra målvakter som jag brukar påpeka.

Det är bra, det är också en god vana att kunna säga så?

– Jajamän, haha.

Men då är det bra där, lycka till och det blev nog en av de kortaste intervjuer vi har haft?

– Ja men det är kanon, vi börjar kunna det här.

Ni börjar säkert också kunna det här nu och det kanske också kan räknas in bland de goda vanorna. Snacka om Skövde IK gör ni på ett bra sätt på Rebellernas forum, www.rebellerna.com/forumKommenterar ni matchen på sociala medier är rekommendationen från ATG Hockeyettan att ni använder hashtag #sikfor20191117.

EfteRsnack blir det uppe vid supporterkiosken tio-femton minuter efter att hesa Fredrik förkunnat att matchen är över och det blir med stor säkerhet någon från webbtevegruppen som håller i mikrofonen när spelarna skall intervjuas. Dagen till ära har en ny mikrofonsladd inköpts så vi skall förhoppningsvis slippa det besvärande glappet vi levt med några gånger nu.

Har du inte möjlighet att se hockeyn på plats i Billingehov är det tur att det finns möjlighet att följa matchen via en kommenterad webbtevesändning. Länk till sändningen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/live/20876

Denna säsong fyller Skövde IK:s supporterklubb Rebellerna 15 år. Som ett steg i firandet spelas en hockeymatch mellan supporterlag från Rebellerna och Mariestads Oxarna i B-hallen den 14 december. Är du intresserad av att vara med och spela i denna match? Ja då söker du upp någon av personalen som bemannar supportershoppen så får du information, eller så klickar du dig vidare här. https://rebellerna.com/v1/read.php?pg=277

Nu trampar vi dem på tära!