Plattmatch av SIK – tillbaka på femte plats

SIK kunde under onsdagen säkra sin Allettan-plats samtidigt som de kunde plocka någon placering i tabellen om resultaten gick med laget.
Gästande Nyköping kom till Billingehov med ett skadeskjutet lag medan Skövde kunde mönstra näst intill full trupp. Endast Johan Bok och Dennis Santesson saknades.

SIK inledde matchen piggt och skapade en del småchanser under inledningen, men pucken hittade inte nätet under den inledande akten. Närmast var Jonas Nyman som styrde en puck i stolpen efter knappt fyra minuters spel.

Ramträffen blev en väckarklocka för gästerna som tog över mer och mer och mer.

Jonathan Ström blockade ett skott, William Frödelius ett annat och Anton Brandhammar ett tredje från gästerna.

Men när SIK fick spela boxplay för första gången i matchen tvingades Viktor Andersson att kapitulera.

Adam Hirsch fick målet antecknat på sig efter att ha stött in pucken. Från undertecknads position såg det ut som han stötte in den med handsken men domare Lilja var säker på sin sak och dömde omgående mål.

– Från vår position är det en hög klubba som föranleder målet men domaren bestämmer, sa Johan Hellström.

Tre minuter senare fick gästerna ett två mot ett läge men då parerade Vikto

r Andersson första skottet och det andra gick utanför efter skott av Oliwer Stensson.

Nästa gång SIK fick spela med en man mindre var gästerna ytterst nära att utöka sin ledning men då stod Viktor Anderssons vänstra stolpe i vägen.

– Första perioden är vi ganska bleka och jobbar inte klart situationer, de vinner kampmomenten och är skickliga, sa Johan Hellström.

Gästerna fick en smakstart på den andra perioden när Anton Brandhammar tappade puck i egen zon och trissan hamnade hos Oliwer Stensson. Gästernas skytt var hur säker som helst och hängde dit den bakom Viktor Andersson.

SIK fick ett bra läge på hela den andra perioden, Rasmus Gustafsson trampade till sig ett friläge men avslutet gick på fel sida målramen och utanför kassen den gången.

Minuten dessförinnan var det återigen Anderssons målram som räddade SIK från ytterligare ett baklängesmål när Adam Hirsch träffade kryssribban.

– Vi är inte riktigt påkopplade idag samtidigt som vi möter ett bra lag. Det är mentalt jobbiga mål vi får emot oss under matchens gång, ansåg Johan Hellström.

När SIK var tvungna att gå på offensiven i den tredje perioden så gjorde det att de blottade sig bakåt.

Johan Mörnsjö tog sig in i offensiv zon med puck, skickade iväg ett skott mot Andersson och pucken gick via burväktarens plockhandske och in i mål.

När samme Mörnsjö sedan ökade på ledningen till 0-4 i powerplay valde SIK:s ledning att ta sin timeout.

– Vi har haft fem raka segrar innan och nu kom det en plattmatch. Vi la inte ned det jobb vi lagt ned tidigare matcher. Jag har sett sämre matcher av oss under säsongens gång men de vinner välförtjänt, ansåg Johan Hellström.

Tyvärr drog Jonathan Ström på sig en utvisning bara minuten senare och tiden till att jaga reducering försvann för SIK.

Hemmalaget fick förvisso avsluta matchen i powerplay efter att Adrian Elefalk bryskt tacklat Lukas Johansson men SIK:s powerplay var både omständigt och långsamt vilket gjorde att Nyköping kunde försvara sig utan några större bekymmer och SIK fick lämna isen utan poäng.

På måndag väntar nästa match när SIK beger sig de dryga tre milen norrut för match mot antagonisten Mariestad.

– Vi får inte älta det här för mycket, vi ska tillbaka på vinnarspåret på måndag igen, vi möter BoIS så det lär inte vara några problem att ladda om, avslutade Johan Hellström.