Smakstart på Allettan för SIK – Vände underläge till seger

Nerverna satt utanpå kropparna och förväntningarna var höga inför premiären av årets Alletta.
Skövdes motståndare, Tranås AIF IF kom till Billingehov med ett helt koppel supportrar och det var inte mycket till kamp på läktarna. Den matchen vann Tranås överlägset. Men på isen var det desto jämnare.
– Ja det var en väldigt jämn och bra hockeymatch, jag tror publiken tyckte att det var ganska underhållande, sa Johan Hellström.

Skövde började piggt och skapade ett par halvchanser och bästa chansen fick Henrik Thegel som sköt ett lurigt skott som gick via Fredrik Bergvik och strax utanför målramen.
Ett par minuter senare fick Tranås chansen att spela med en man mer på isen och då behövde de bara tio sekunder innan Anders Skoog skickade in 0-1 till gästerna.

Efter målet var det Tranås som förde spelet och de hade ett par fina lägen till att utöka sin ledning. Filip Petersson styrde en puck i stolpen efter 17 minuter och Petter Eklöf blev serverad öppet mål men lyckades inte få pucken förbi Hugo Fagerblom.

Det var dock hemmalaget som fick sista ordet i perioden, Henrik Thegel skickade iväg ett handledsskott från den ena tekningscirkeln som smet in mellan Bergvik och hans vänstra stolpe, samtidigt som matchklockan tickade upp på 20:00.

– Det var viktigt att få spräcka nollan där och det var ganska psykologiskt, sa Johan Hellström.

Tranås tryckte tillbaka SIK ordentligt

I den andra perioden drog Skövde på sig en tidig utvisning för too many players och återigen var Tranås powerplay giftigt. Anders Skoog styrde in en puck mellan benen på Hugo Fagerblom och från läktarplats såg det ut som en rejäl tavla från burväktaren.

Målet gav gästerna energi på nytt och det var Tranås, Tranås och Tranås som anföll medan SIK fick försvara sig så gott de kunde.

När sedan William Wennström pricksköt 1-3 från blålinjen så var det nog många i Billingehov som räknade med att gästerna skulle kontrollera resten av matchen.

Men SIK ville, precis som många andra gånger den här säsongen, annorlunda.

Laget knöt näven och tog tag i matchen.

– En hockeymatch är 60 minuter lång och det kan svänga till höger och vänster, sa Johan Hellström.

Henrik Thegel och Jonas Nyman tog sig in i anfallszon efter drygt 13 minuter, Thegel med ett bra skottläge valde att spela till Nyman, han i sin tur trampade in framför Bergvik och petade snyggt in reduceringen mellan benen på burväktaren.

SIK stod för ett mindre bra byte efter knappt 16 minuter och gästerna kom tre mot noll med Fagerblom. Anders Skoog lyckades dock inte peta in pucken och inte heller returen förvaltades av gästerna.

Istället var ställningen 2-3 inför den tredje akten och där fick SIK inleda med ett boxplay efter att Alexander Björklund åkt ut för en tripping med halvminuten kvar att spela.

SIK knöt näven

Men trots en man mindre på isen så var det hemmalaget som visade var skåpet skulle stå.

Alexander Henriksson fick en öppnande passning från Henrik Thegel, tog sig in i anfallszon, skickade iväg ett skott som Bergvik räddade men släppte retur på. Då högg Henriksson till som en kobra och vispade in kvitteringen.

– Även där ett psykologiskt viktigt mål, sa Johan Hellström.

Efter det var det bara SIK som skapade chanser.

Fyra minuter senare hade de även tagit ledningen.

Dennis Santesson klev in framför Bergvik, la över pucken på backhandsidan och hittade närmsta krysset.

Tre minuter senare var det hemvändande Jesper Emanuelsson som stod för årets assist när han tråcklade sig förbi flera Tranåsspelare och sedan serverade Anton Brandhammar öppet mål. Backen gjorde inget misstag utan skickade in pucken i nättaket och SIK hade en säker tvåmålsledning.

– Emanuelsson var bra, han tillför bra energi och jobbar klart situationer, en klart godkänd säsongsdebut, ansåg Johan Hellström.

Tranås tog omedelbart sin timeout och plockade ut Bergvik med knappt två minuter kvar att spela. Men det hjälpte föga, närmre än ett stolpskott kom de inte och SIK plockade tre viktiga poäng i starten av Allettan.

– Så klart är det skönt att inleda med en trepoängare och få känna på att vinna direkt, det skapar ett bra självförtroende givetvis, sa Johan Hellström i katakomberna efter matchen.

På måndag väntar nästa match när laget reser till Gotland för match mot Visby/Roma.

– Vi tränar lördag, sen åker vi på matchdag, jag vet att de är ett fysiskt spelande lag, i övrigt fokuserar vi på vårt eget spel, avslutade en nöjd Johan Hellström.