Målramen stod i vägen för chansen till poäng

Skövde åkte under fredagen ner till Blekinge för att mäta krafterna med Kallinge/Ronneby IF på nytt och det blev en match som kunde slutat precis hur som helst. Båda lagen skapade chanser, båda lagen prickade målramen men till slut var det hemmalaget som stod som segrare.
– Det som skiljer lagen åt är effektivitet idag, sa Johan Hellström.

Skövde IK gjorde en riktigt fin första period borta mot Kallinge/Ronneby IF och hade inga större bekymmer att hänga med i hemmalagets höga tempo.

Inledningsvis var det till och med gästerna som fick första chansen men den rann ut i sanden när det blev en passning för mycket.

Spelbilden tillhörde gästerna de första minuterna och SIK hade bland annat 6-1 i skott under de första sju minuterna. Tyvärr för Skaraborgarna var majoriteten av dem ganska enkla för Isak Edman att styra undan.

SIK fick ett fint läge att ta ledningen i matchen när de fick spela powerplay och laget skapade ett par halvchanser. Henrik Thegel hade en och Jonas Nyman en annan men ingen av dem fick in pucken.

När det några minuter senare var SIK:s tur att spela med en man mindre gjorde de det på ett förtjänstfullt sätt. Laget höll KRIF på utsidan och såg till att de inte fick skjuta ur några bra vinklar vilket gjorde Hugo Fagerbloms jobb lätt.

Men även om SIK klarade av det numerära underläget så var det hemmalaget som tog över spelbilden mer och mer.

De kom i våg efter våg och SIK fick rikta in sig på försvarsspel.

Det höll i knappt 15 minuter, sedan fick Marcus Jörgensen stå och sikta in sig i slottet. Alexander Heiver spelade en puck från förlängda mållinjen in till Jörgensen och han sprätte upp pucken i Fagerbloms plockhandskkryss.

Målet gav dock gästerna mer energi och de jobbade sig snabbt in i matchen igen.

Att ställningen var 1-0 efter den första akten var mer frukten av en duktig Isak Edman i hemmakassen än att KRIF var bättre än SIK.

– Rent spelmässigt är det en jämn match, de spelar en fartfylld hockey och jag tycker vi är med i deras tempo, men första är vi inte fullt nöjda med, sa Johan Hellström.

Mycket boxplay i andra

I den andra akten var det hemmalaget som inledde bäst och fick flera gånger tryck ner mot SIK:s mål. Skövdes chanser under mittakten var, minst sagt, lätträknade.

Henrik Thegel blev sopren efter tre och en halv minut men sköt rakt på Edman. Nästa ordentliga målchans fick Jonas Nyman efter 14 minuter.

Men däremellan hade KRIF fått spela tre powerplay och dessutom prickat målramen en gång.

För när SIK spelade med för många spelare fick Alexander Björklund sitta av ett lagstraff och då var Christoffer Björk bara centimetrar från att utöka. Pucken tog i ribbans underkant men landade på rätt sida av mållinjen, med SIK ögon sett.

SIK klarade av lagstraffet och dödade även av Henrik Thegels slashingutvisning. Men strax efter den var avklarad var det Johan Boks tur att sätta sig på utvisningsbänken.

Där fick han sitta i 42 sekunder, sedan hade Viktor Holmqvist styrt in Erik Brissles skottpassning när SIK inte orkade stå emot längre.

– Vi kan jobba lite annorlunda framför egen kasse för att plocka undan deras försök, sa Johan Hellström.

Men Skövde vägrade lägga sig ned och dö. Istället tog de tag i spelet på nytt och Jonas Nyman sprätte upp pucken bakom Isak Edman efter att SIK kommit i en spelvändning tre mot två. Johan Planeby spelade pucken till Nyman och han trampade in framför kassen och hängde dit trissan.

I slutskedet av perioden fick SIK ett nytt powerplay och de lyckades etablera lite tryck nere i KRIF:s zon, men målen uteblev och hemmalaget kunde gå till pausvila i ledning återigen.

– I andra får vi spela mycket boxplay så den kastar vi mer eller mindre bort, fem mot fem är vi bra men lite mycket box, ansåg Johan Hellström.

Tre ramträffar av Skövde

I den tredje akten så försökte SIK ändå få ett övertag på matchen igen och redan efter knappt två minuter såg de till att få med sig ett powerplay.

Ett numerärt överläge där SIK skapade flertalet bra chanser. Adam Thilander var klart närmst att reducera i powerplay. Thilanders skott tog i ribbans underkant och studsade ut på nytt.

SIK fortsatte skapa chanser även i fem mot fem och Dennis Santesson hade ett avslut som vållade stora bekymmer för Edman. Men när Edman väl räddat och styrt undan pucken så vände KRIF direkt. SIK blev kvar med i stort sett alla sina spelare i offensiv zon och Victor Laz blev fri med Fagerblom och punkterade i praktiken tillställningen.

SIK vägrade dock att ge upp och när laget fick chansen att spela fem mot tre valde tränare Johan Hellström att ta sin timeout för att prata ihop sig med spelarna.

Under utvisningen kom ramträff nummer två i perioden när Oscar Forsmark styrde ett skott upp i överliggaren och marginalerna var verkligen inte på SIK:s sida.

För bara några minuter senare var det Alexander Henriksson, för övrigt 25 år gammal under kvällen, som prickade stolpens insida och från undertecknads sida såg det ut som pucken var i mål men domaren valde att fria den gången och bedömde det som stolpträff.

Med dryga tre minuter kvar att spela plockade SIK ut Hugo Fagerblom för att spela sex mot fem och i den spelformen skapade laget ytterligare chanser men KRIF höll tätt och när Oliver Celec skulle skicka in 4-1 i tom kasse fick han ett rapp över armen och domaren dömde mål istället för utvisning.

– Vi måste hänga dit puckarna. Vi skapar lägen men får inte in pucken idag. Vi hade behövt få mer utdelning för att gå segrande ur såna här matcher, ansåg Johan Hellström.

Förlusten innebär att SIK är tillbaka under Playoff-strecket och nu börjar goda råd bli dyra om laget ska få spela vidare efter den 19:de februari.

På söndag väntar nästa match när Huddinge kommer till Billingehov.

– Det är bara ladda om och hoppas att pucken går in på söndag istället, avslutade Johan Hellström.