SIK förstärker backsidan och damerna igång

Skövde IK har skrivit kontrakt över kommande säsongen 2020/2021 med 22-årige backen Samuel Gustavsson.

Samuel som har vår grannantagonist Mariestad Bois som moderförening, kommer närmast från spel de senaste säsongerna i Seriekonkurrenten  Malung och Allettan konkurrenten Huddinge.

Den reslige backen ansluter direkt nu på försäsongen och kommer träna med laget under sommaren.

I Samuel får vi en reslig, vältränad 2-vägs back med fin utvecklingskurva. Han rör sig bra på isen, och vi tror att han kommer passa väldigt bra in här hos oss, säger klubbchef Anders Lundström i en kommentar till hemsidan.

Skövde IK meddelar också att damlaget, föreningens senaste nytillskott bland representationslagen, har börjat sina resa och kickat igång försäsongen under ledning av Mikael Persson-Riis, som fått det hedersamma uppdraget att leda damtrupperna i Siken framöver med hjälp av Magnus “jöns” Jonsson och Madelene Eriksson.

Anders Lundström är nöjd med starten på damernas säsong och väldigt glad över att man lyckats knyta till sig tre så bra ledare med Skövde IK som moderklubbar på alla tre. -Micke är en engagerad ledare och är både för mig och många andra en ikon i klubben, så det känns såklart mycket bra att han valt att tacka ja till att leda vår damsatsning framöver. Alla tre har ett brinnande engagemang, och det märks redan i träningsupplägg och planeringen av säsongen. Det ska bli otroligt roligt att följa laget och ledarnas resa framöver.

Klubbens ordförande Alexander Fornsjö säger i en kommentar till hemsidan: -Otroligt roligt att vi fått igång damlaget och att den satsning på tjejhockey vi valt att göra nu sjösätts och har startat igång enligt plan. Jag håller med Anders gällande tränarstaben och ser fram emot att följa både deras och lagets utveckling framöver.

Mer om damernas framfart och start på försäsongen hittar ni här:

https://www.sla.se/2020/05/12/skovde-iks-damer-har-startat-upp/

Hemsidan återkommer inom kort med en längre intervju med SIK-ikonen Micke P-R om hans engagemang i damlaget, och vad som fått honom att hoppa på sitt första stora uppdrag som tränare.