Truppförändringar och seriestart

Skövde IK vill göra en uppdatering om vad som skett i A-lagstruppen för herrarna och meddelar att man utökat truppen inför kommande säsong med tre spelare.

Backen William Johansson kommer att åter ikläda sig Skövde IK:s klubbfärger och ta en plats på blålinjen i Siken. William tillbringade förra året i Västerås superelit lag och stod för en fin säsong, där han även fick vara med under ett par Allsvenska matcher med Västerås A-lag.

Sedan kan vi också glädjande meddela att Fredrik Dahné och Anton Weiler lyfts upp i truppen från juniorlaget inför säsongen.

Klubbchefen Anders Lundström kommenterar nytillskotten: William är en mycket talangfull back som har stor potential i sin hockey. Han kände att han kört fast lite för något år sen och bestämde sig för att ta ett år i Superelit, vilket verkar gjort honom gott. Det ska bli riktigt spännande att följa hans utveckling när han nu är tillbaka här hos oss.

Anton är en välvuxen forward som gör sitt yttersta för laget varje träning och match. Han har krigat på i vår juniorverksamhet i 4 säsonger och har visat upp sig i A-lagssammanhangen tidigare, men är väl värd chansen att fullt ut ta plats i truppen.

Lillebror Dahné är en back med stor talang. han är född 02, men har redan ett utvecklat spelsinne och näsa för hockeyn. Han kommer om han får utvecklas på rätt sätt närmsta säsongerna komma bli väldigt nyttig för klubben framöver.

Hemsidan hälsar grabbarna välkomna in och tillbaka till Sikens A-lag och ser väldigt mycket fram emot att följa deras utveckling.

Samtidigt så vill vi också meddela att nedsläpp för Hockeyettan är satt till 4:e oktober. Alltså ett par veckor efter från när det brukar starta i mitten på september. Grundserien ska ändå beräknas spelas färdigt före jul, vilket gör att schemat kommer att komprimeras lite. Anders kommenterar detta på följande sätt: Otroligt skönt att det åtminstone är satt ett startdatum för serien, så vi har något att gå på och kan färdigställa förberedelserna fram till det. Sen återstår det ju såklart att få se i vilken form och utsträckning som spelet kommer ske. Vi vet ju inte än om det blir spel för tomma läktare till en börja eller hur det kommer beslutas, men som sagt är det iaf skönt att ha något att gå på. Vi kommer i och med detta behöva ändra om lite i schemat för augusti och september och ev flytta runt ett par av de planlagda träningsmatcherna, men det ska nog lösa sig. Serien kommer fastställas i mitten på nästa vecka och då kommer vi även veta 100% ang motstånd mm.

Vi återkommer inom kort med spikat försäsongsschema, premiärmotstånd i serien mm.