Nyförvärv från Kanada till Skövde IK:s damlag

Skövde IK tog under slutet av förra säsongen över Skövde HC:s damlag. Den här säsongen kommer laget att spela i Damettan Södra. Laget har tränat på is tillsammans ett tag nu och under onsdagen blev det klart med ett nytillskott på backsidan.

Från den kanadensiska provinsen Alberta och närmare bestämt hockeystaden Calgary kommer nyförvärvet Misty Seastrom.

En kanadensisk rightskjutande back som under de två senaste säsongerna spelat i ACAC (Alberta Colleges Athletic Conference) där hon spelat för SAIT Trojans. Misty Seastrom är 31 år gammal och mäter 160 centimeter över vattenytan.

Under 2018 skrev hon dessutom in sig i Guiness rekordbok när hon och ett koppel andra spelare åkte till Indien och spelade en match. Den finns under rekordet: Högst belägna ishockeymatch, på 4361 meters höjd över havet.

Hemsidan valde att kontakta Misty för att hon själv ska få beskriva vem hon är som spelare och varför det blev just Skövde för kanadensiskan.

Till att börja med då, varför valde du Sverige och just Skövde som nästa klubbadress?

– Jag har alltid varit intresserad av Sverige eftersom det är känt för bra ishockey och dessutom är mina farföräldrar från Sverige och jag har alltid velat besöka landet. Skövde valde att starta upp ett lag och det kändes som en bra möjlighet. Sen ligger staden bra geografiskt, berättar Misty Seastrom.

Du spelar back, kan du beskriva dig själv som spelare, styrkor och svagheter?

– Jag är en högerfattad back som har mina främsta styrkor i det defensiva spelet. Jag tycker om att försöka se till att motståndarna inte gör mål, sedan har jag haft svårt att vara riktigt aggressiv på isen men det är något jag jobbat mycket med de senaste två åren. Precis som jag jobbat mycket på mitt offensiva spel för att kunna bidra där med, berättar Misty.

Vad hoppas du att du kommer att bidra med till laget?

– Jag kommer att bidra med en stark arbetsmoral, bra attityd och en vilja att vinna genom att undvika baklängesmål, säger Misty.

Misty Seastrom väntar fortfarande på att hennes visum ska bli klart och kommer sedan att ansluta till sina lagkamrater i Skövde IK.

– Förhoppningsvis kommer jag till Sverige någon gång under nästa vecka, det är bara mitt visumgodkännände jag väntar på, säger Misty Seastrom.

Under 2018 skrev du in dig i Guiness rekordbok, det måste varit en häftig upplevelse, vad kan du berätta om det?

– Ja 2018 spelade jag en match på en frusen sjö i Himalaya. Vi spelade på 4361 meters höjd. Det var också ett välgörenhetsevent där alla pengar gick till ett litet samhälle i norra Indien kallat Leh, Ladakh där de skulle starta upp ishockeyverksamhet. Vi hjälpte också till att bygga upp en ishall i deras samhälle och donerade över 100 uppsättningar hockeyutrustning till deras barn och ungdomsprogram, berättar Misty.

Är det något mer du vill säga till fansen innan äventyret drar igång?

– Jag är väldigt glad att få spela i Skövde IK, vi ska träna hårt, spela hårt och vinna hockeymatcher. Jag kan knappt vänta tills jag är på plats, avslutar SIK:s nyaste backförstärkning.

Hemsidan valde även att få några kommentarer av lagets huvudtränare, Mikael Persson-Riis om sitt tillskott till truppen.

– Vi har varit på jakt efter förstärkningar en tid och kom i kontakt med hennes agent, det var då vi fick upp ögonen för Misty och vi tror att hon kan tillföra en hel del i det defensiva spelet. Hon är en duktig skridskoåkare och främst hoppas vi att hon ska ta mycket ansvar i det defensiva arbetet på isen, berättar Mikael Persson-Riis om sitt nyförvärv.

Letar ni efter fler förstärkningar?

– Ja vi håller fortfarande ögonen och öronen öppna för fler förstärkningar, meddelar Mikael Persson-Riis.

En träningsmatch är inplanerad innan seriestart, mot Hovås borta nästkommande lördag, den 26:e september. En match där Skövde IK:s hemsida kommer vara på plats och bevittna premiärmatchen. Sedan väntar seriestart den nionde oktober, hemma mot IF Troja/Ljungby i Billingehov.

Hur känns det att det snart kommer dra igång med serien? Mindre än en månad kvar nu.

– Det känns bra, kul och inspirerande. Det har varit lite matchändringar så premiären vi skulle haft borta mot Karlskrona den fjärde oktober är flyttad till december, så vi inleder på hemmaplan och det är kul att det snart drar igång, avslutar Mikael Persson-Riis.

Hemsidan hälsar naturligtvis Misty Seastrom välkommen till Skövde IK och hoppas att hon kommer trivas i klubben och i staden.

//Kristoffer Bennemyr

Foto: Privat