Lundmark gick i bräschen när SIK tog fjärde raka

Skövde IK begav sig under onsdagen till de värmländska skogarna för säsongens första möte med Forshaga. SIK kom stärkta till matchen med tre raka segrar och ville utöka den segerraden till fyra.

Den första perioden blev dock böljande, Skövde hade den första minuten, Forshaga tog över för att Skövde skulle vända tillbaka momentumet.

Jesper Emanuelsson fick en fin chans att ge SIK ledningen efter knappt sex minuter när han tog sig emellan två försvarare men avslutet parerades av David Söderberg med hjälp av målvaktsmasken.

Några minuter senare blev det grötigt framför Söderberg men inte heller då lyckades SIK trycka in pucken i nätet.

Forshaga var inte ofarliga, tvärtom. De skapade en del halvchanser och bland annat hade Oliver Kandergård ett bra läge men Robin Wallin var tät.

De fick dessutom ett två mot ett läge efter knappa 16 minuters spel men återigen var det en välspelande Wallin som fredade sitt nät.

-Robin Wallin gör några jätteviktiga räddningar och han är lugn och trygg i kassen, berömde Fredrik Ljunggren sin burväktare.

Periodens enda mål skulle komma från gästerna, David Lundmark fick en öppnande passning, tog några skär in i anfallszonen och sköt ett välplacerat skott mitt i skäret.

Andra perioden var Forshagas

I den andra perioden fick Forshaga ett friläge redan efter sju sekunder när Viktor Lennartsson tog sig igenom men Wallin var vaken och höll ihop benen.

Kvitteringen skulle dock komma

en minut senare, Eml Smedberg stod framför Wallin och slog in en sargstuds som såg misstänkt ut som hög klubba från undertecknads position men domaren var tvärsäker och dömde mål.
-Det är jag som slår in den i egen kasse så det är ett korrekt mål, sa Robin Wallin efter matchen.

Det tog drygt två minuter, sedan hade Alexander Henriksson bokstavligt talat tryckt in pucken bakom Söderberg för att ge Skövde en ny ledning i matchen.

Därefter drog Skövde dock på sig utvisningar och även om de fredade sig på ett strålande sätt i de första två boxplay-spelen så skulle målet komma en stund senare.

Det var mycket Forshaga i mittperioden, något skottstatistiken vittnade om som slutade 15-6 till hemmalaget. Joel Källström Englund var nära att kvittera efter knappt 14 minuter men med en reflexräddning parerade Robin Wallin den gången.

Några minuter senare fick han stoppa ett friläge med tillhörande retur när SIK slarvade i sitt eget powerplay. Men kvitteringen skulle komma, med 18.50 på klockan och Martin Olsson utvisad så fick Filip Olsson stå omarkerad i slottet och petade in pucken mellan Wallins nya benskydd och det var helt jämnt inför avslutningen.

David Lundmark

I den sista perioden fick SIK spela en hel del boxplay på nytt, redan efter 13 sekunder visades Alexander Henriksson ut för en hakning men SIK:s boxplay var utmärkt och släppte inte iväg ett enda skott emot sig under utvisningen.

Spelmässigt var den tredje akten ingen höjdare att titta på, det var mycket kamp och en hel del tappade puckar från båda lagen.

De där riktigt farliga chanserna var också relativt frånvarande, inget av lagen lyckades nyttja sina numerära överlägen i perioden, Skövde fick förvisso bara spela med en man mer i 20 sekunder så där kanske det inte var så konstigt.

Men när det kändes som att lagen skulle dela på poängen klev han fram, som så många gånger förr. Henrik Thegel fick en fin passning av Martin Olsson, trampade in framför Söderberg och hängde en backhand i bortre krysset och Skövdepubliken på plats (enbart undertecknad) kunde inte hålla sig ifrån att jubla den gången.

Därefter tryckte Forshaga på ordentligt, David Lundmark täckte ett skott med minuten kvar att spela och när Forshaga spelade sex mot fem efter att de plockat ut Söderberg så kastade han sig och täckte ytterligare ett skott när det bara återstod sekunder av matchen.

-Det är så man vinner tighta matcher och det som krävs när man möter så här bra lag som Forshaga är, sa Fredrik Ljunggren.

Det satt hårt åt, men till slut kunde SIK stå där som vinnare för fjärde matchen i rad.

– Vi är nöjda med att åka härifrån med tre poäng, vi får inte riktigt matchen dit vi vill utan får kriga ganska ordentligt. Vi har svårt att hantera deras presspel stundtals men vi vinner utan att spela bra och det är skönt, sa Fredrik Ljunggren på presskonferensen efter matchen.

Närmast väntar Lindlöven hemma i Billingehov på söndag för Skövde.