Inför Köping HC – SIK

Efter en lite svagare insats mot Dalen i onsdags smög det bland en del luttrade supportrar, visa av erfarenhet, in en liten osäkerhetskänsla inför fredagens möte med Sura. Det var en känsla som absolut inte smittat av sig på laget för där rådde det ingen som helst osäkerhet utan Skövde visade från första nedsläpp att denna matchen skulle det inte vara någon tvekan om var de tre poängen skulle bokföras. Förhoppningen är naturligtvis att SIK tar med sig samma självklara pondus när de under söndagen åker till en annan del av landet, nämligen Köping.

Idag har jag inte hunnit förbereda mig med några frågor så det får gå på uppkast!

-Ja det går bra, gissar Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren.

Grattis!

-Tack så mycket, den hade du hunnit förbereda ordentligt, den kunde du, skrattar Fredrik.

Spänningen i jämna hockeymatcher ska man inte förakta, det vill man ha. Men vad skönt det var att få en match där det känns som att det är er match från start och till slut!

-Jo men det håller vi med om. Jag tycker att vi kliver ut redan i första bytet och visar att vi är väldigt aktiva och kommer vara jobbiga. Det är klart, vi får en tidig utvisning men reder ut det boxplayet riktigt riktigt bra och sedan tycker jag vi fortsätter att tugga på. Första perioden blir ju 3–1 tillslut, jag tycker ända vi har mycket klara målchanser som vi spelar oss till med bra fart och bra passningsspel under den perioden. Sedan fortsatte vi att spela tryggt och stabilt. Det var en skön match och det var första matchen som det inte var tight de sista tre minuterna när vi leder så det var skönt.

Sura får ju trots allt en del heta målchanser men Hugo Fagerblom spelar strålande?

-Absolut! De har ju en del spelvändningar som blir ganska farliga och några gånger tappar vi ytan mitt framför mål på returer och liknande men Hugo får göra några dubbelräddningar där i första och spelar väldigt stabilt. Det kändes tryggt hela vägen över hela laget på alla sätt.

  I andra perioden fick vi en ”late hit” på Axel Abrahamsson som såg lite otäck ut, han spelade väl inte mer sedan?

-Han gjorde ett byte i tredje perioden men klev av. Det var ingen fara sedan utan han är startklar.

Och Jesper Emanuelsson fick lite ont där på slutet också såg det ut som?

-Ja men han är också spelklar.

Hur ser det ut på sjuk och skadefronten?

-Willys (William Johansson) tränade idag så han är aktuell också och åker med upp till Köping. Inga nya frånfall.

Jag tittade lite på dig på träningen, du funderar inte på att kliva in och göra några byten i en match? (Fredrik var ovanligt aktiv vid en av lördagens träningsmoment, reds anm.)

-Nej det är ganska brett lag vi har så jag känner att jag är inte så nära just nu.

Men du är sugen på att spela ibland?

-Nej det är jag inte alls, haha.

Det ser bara så ut?

-Haha, nej jag försökte bara åka i vägen för dem när de hade lite uppspel och sådant där bara, skrattar tränaren som faktiskt drog ned applåder från lördagens läktare.

Vi pratade lite senast om att Anton Strålman är med och tränar, nu har kanske många i laget tränat med honom tidigare, men vad betyder det för laget att se en sådan kille?

-Nej men det är klart att man ser ju vilka steg det är för att ta sig framåt liksom. Nu spelar ju han i världens bästa liga och har tillhört den i många år och har gjort det på ett väldigt väldigt bra sätt så det är klart att man inte kan jämföra sig. Men om man tittar på honom är det ju en fantastisk rörlighet, det är bra passningsspel och det är bra tryck i grejerna hela tiden, han gör det väldigt enkelt för sig. Sedan tror jag att senast han var här så tror jag inte det var så många av de här grabbarna som var med och tränade om jag inte är helt fel ute. Nej men det är klart att det är häftigt att han vill. Han är otroligt ödmjuk och bra därute också så det är jättekul att han vill vara med.

En forward därute är väl den enda som har riktig Novembermustasch, berätta lite om Dennis Santesson?

-En väldigt väldigt smart spelare i det offensiva spelet. Väldigt duktig på att hitta kreativa lösningar från trängda lägen, han är väldigt passningsskicklig och ser saker som inte många andra ser där. Det kommer passningar som man inte ens kan se i efterhand nästan som dyker upp så han är väldigt spelskicklig. Igår visade han ju också att han är en bra avslutare, han hade några sådana lägen där han bröt in från sin kant, gjorde sin gubbe och klev in och sköt. Det är en stabil spelare med sina absoluta spetskvalitéer i anfallszon med det offensiva spelet med riktigt vasst spelsinne.

Kreativ som få…

Du säger spetskvalitéer i det offensiva och då tänker jag på en annan spelare som också har sin spets där. Alexander Henriksson har ju sina där men igår fick vi se honom spela försvarsspel?

-Ja han skrämde upp dem så att det blev en offside när de kom två mot en mot honom där så att, hehe, han behövde väl inte agera jättemycket på den.

Om jag fattade saken rätt gjorde han till och med målgest efter?

-Det är vad Lundström (Anders) säger, jag har inte lagt märke till det.

Köping på söndag, tankar inför den matchen?

-Jag hoppas väl att vi ska kunna komma ut och ha samma energi som vi hade mot Surahammar där vi har fullt fokus på vad vi ska göra och försöka äga matchbilden. Jag tycker att Köping är ett lag med snabba ettriga forwards som är duktiga att vända spel och får de lite ytor så blir de bra där. Det blir att se till att vi är noggranna i vårt spel när vi har pucken och inte tappa på fel ställen. Det är de här vanliga bitarna som kan låta lite klyschiga men det är väldigt viktigt sådana här matcher att vi vågar ta för oss på samma sätt som igår.

Det är naturligtvis Hugo Fagerblom som vaktar målet?

-Hugo fortsätter.

Lycka till mot Köping!

-Tack så mycket!

Webbtevesändningen från matchen hittar du här. Köping HC – Skövde IK (hockeyettan.se)

Och precis som tidigare, har du en slant över och känner att du vill stötta Skövde IK i Coronasäsongen så swisha gärna över några kronor till SIK-stödet. Numret är 123 538 33 69 och det går också bra via bankgiro till 655–2756. Märk betalningen ”SIK-stödet”. Klubben tackar ödmjukt för varje stödkrona som inkommer.

Läsarfrågor mottages tacksamt via mail till per-erik.odh@rebellerna.com

RÖDA GULA VITA SIK

RÖDA GULA VITA SIK

HEJA SIK HEJA SIK

RÖDA GULA VITA SIK