Inför SIK – Forshaga IF

Onsdagens seger satt skönt och visst tog killarna chansen att bli hjältar och gjorde både oss supportrar och sig själva stolta, tack! Men därmed är inget klart? Fredagens besökare, Forshaga IF har fortfarande chansen att gå förbi oss i sluttabellen men för att det ska vara möjligt krävs det för det första en Forshagaseger. Ett Forshaga som verkligen visat nu på slutet att de inte gett upp något och senast i onsdags tog de en meriterad bortaseger mot Mariestad. Med andra ord har vi det vi kallar för en sexpoängsmatch och det borgar för en ordentlig batalj i Billingehov.

Stort grattis!

-Tack så mycket, svarar Skövdetränaren Fredrik Ljunggren på sitt typiska ödmjuka sätt.

Berätta om onsdagens bortaseger mot tuffa Borlänge?

-Ja det var väl en match som jag tycker vi rycker upp oss som lag och gör en gedigen laginsats där alla krigar för varandra och vi håller ihop lagdelarna på ett bra sätt, jobbar ödmjukt tillsammans tycker jag. Sedan är det klart att det är en jämn match som går lite i vågor. Jag tycker väl att de startar bra, vi växer in och gör det bättre och bättre. Stabil andraperiod. Tredje där jag tycker det börjar lite olyckligt såklart med två mål så att de kommer ikapp till 2–2. Desto starkare att komma tillbaka och vinna matchen, så bra laginsats.

Är det mycket segerkänslor på bussen hem eller är det lugnt?

-Ja det var ju positiv stämning i vilket fall. Sedan är det en lång bussresa mitt i natten så det är ganska lugnt ändå sen så småningom, men det var bra.

Det ryktas att ni fick lite mottagande vid Billingehov också?

-Ja det var väl lite sådana här flaggor och ljus (marschaller) och så. Det var fint.

Du hade kastat in William Frödelius i en av pp femmorna. Nu fick han inte så mycket chans att visa upp sig men hur såg det ut det lilla han spelade pp?

-Jo men han fyllde ju sin funktion på ett jättebra sätt där såklart. Det blev ju några små korta byten där och det är väl svårt att utvärdera fullt ut. Han gör sitt jobb, alltid!

Några nya skador och hur ser det ut på sjuk och skadefronten?

-Inget nytt så att det är samma gäng tillgängliga och lite till.

Jag fick för mig för ett tag sedan att Martin Olsson var lite på G men det kom av sig och nu har det blivit riktigt långvarigt. Jag vet att det är många supportrar som undrar över hans status?

-Ja det har varit ganska mycket upp och ner för honom och han var ju på väg tillbaks och sedan blev det lite bakslag. Vi pratades vid lite i tisdags och då hade han fått lite nya rön och lite ny behandling och övningar att jobba med så att förhoppningen är att det dra emot rätt håll igen så att han kan ta sig framåt och bli i speldugligt skick igen. Men det är ett tag kvar fortfarande.

Till omstarten efter Jul?

-Ja vi får väl se när han kan bli startklar. Jag vet faktiskt inte och nu har han ju inte vart på is på väldigt länge heller. Vi får se när han är klar för det, det är jättesvårt att säga.

Och när vi ändå pratar om vilka som är borta, har ni fått något besked om Jesper Emanuelsson och hur många matcher han blev avstängd efter derbyfrustrationen?

-Han missade bara Borlänge så han är tillbaka igen.

Då antar jag att disciplinnämnden tycker att det var BoIS:aren som provocerade fram bråket?

-Ja jag vet inte riktigt. Vi förstår att han fick en match när han agerade från båset och sedan känns det väl rimligt att det inte blev mer än en.

Jag har tre läsarfrågor denna gången och den första lyder, försvarsspelet igår var solitt, hur mycket har ni pratat om det under veckan?

-Det var det vi ville, åka upp och göra en gedigen försvarsinsats så att det var huvudfokus vi hade på matchen i Borlänge. Framförallt då hur vi försvarade oss högt upp i banan så att vi inte tappade folk på samma sätt som vi gjorde matchen innan. Det är vi nöjda med att det föll väl ut.

Andra läsarfrågan handlar lite om framtiden kan man väl säga. Vi kan säkra vår plats i Allettan vid seger imorgon, är det något du tänker på?

-Jag tänker på det på det viset att jag blir påmind emellanåt, hehe, utav er nu och diverse andra som pratar om det. Självklart har vi full koll på tabelläget men det är inte det som är vårt huvudfokus utan det är prestationen vi jobbar efter. Men det är klart att det vore väl bra att vinna på fredagen.

Och till sist, Alexander Henriksson gjorde sin bästa match på länge, kan det ha varit ”bra” att han inte lirade med Emanuelsson?

-Nej det tror jag inte har med saken att göra, det har han ju inte gjort de två senaste matcherna före heller så det tror jag inte har med det att göra. Jag tycker att Henriksson har jobbat på bra över tid också och nu fick han utdelning på alla skott han skjuter så att det är väl det att man kanske värderar målen där utöver något annat. Han hade ju haft Möller (Erik) lite tidigare mot Linden och Mariestad där om jag inte missminner mig och Forsmark (Oscar) på teket så vi hade gjort justeringar redan innan.

Materialarcheferna har en fråga till Jimmy Krusell också. De undrar om Jimmy precis som Fredrik har åldersnoja, du springer och klipper dig ofta?

-Ahh, man börjar ju komma upp i åren, det gör man, erkänner Jimmy. Men det växer så bra så man får ju gå och klippa sig lite oftare. Det är typ en gång i månaden.

Sedan går det rykten i korridoren att det var minst fyra Snickers på Borlängeresan?

-Fyra! Det blev faktiskt, ja jag hade köpt en men den har jag faktiskt inte fått i mig ännu. Såå lite Snickers åt jag på resan!

Och så blir det en liten egen fråga med anknytning till materialarchefernas tränarrelaterade funderingar. Jag hade lite kontakt med vår klubbchef Anders Lundström, han protesterar ordentligt mot anklagelsen senast om att det är han som är skridskomarodören, kan det vara så att han är oskyldig ändå?

-Ehh, han säger ju att han är oskyldig. Han tyckte nog att det var lite jobbigt att jag gick ut med det. Men jag har inte släppt det än och jag har en säker källa också som säger att han var med så att jag ska fortsätta och arbeta lite på honom och se vad han kan ge mig, hehe.

Sedan blir det tillbaka till Fredrik och be honom att berätta om vår #18, Anton Weiler?

-Det är en forward som är otroligt arbetsvillig och stark i kroppen. Han är väldigt duktig på att sätta tryck på motståndarna, han är duktig på att jobba hårt och är en sådan som är väldigt nyttig att ha i ett lag och han håller på att växa in i det på ett väldigt bra sätt. En sådan där som är jobbig att möta men som man gärna har i sitt lag, som krigar och vinner närkamper, täcker skott och har sin absoluta styrka i det tycker jag, i hans arbetskapacitet. Åkstark avslutarFredrik.

Forshaga och vi har ju redan haft den här intervjun en gång tidigare men då blev matchen inställd rätt sent på grund av Corona hos Värmlandslaget. Det blir intensivt matchande nu när vi ska hinna med att stoppa in hängmatcher också?

-Ja och det är väl kul. Vi fick vila alldeles för mycket ett tag här så det är väl perfekt att få spela lite tätare.

Få åka ur bena?

-Haha, ja det blev ju lite stökigt ett tag med inställda matcher och sådär och vi hade långa uppehåll. Det känns bra att vara igång.

Forshaga kan fortfarande snyta er femteplats och de jobbar hårt på den chansen, senast med en bortaseger mot Mariestad. Vi kan räkna med en hungrig besökare och hur går dina tankar inför matchen?

-Det är precis som du säger att de har ju fått upp farten ordentligt här och det är ett bra lag som hade höga ambitioner och hade väl en start där de inte tog de poäng de ville som gör att de får jaga. Men det var väl ett utav de lagen som många tippade topp fem så att det vet vi om att de är skickliga och fått upp farten. Jag känner väl att vi ska ha samma fokus som vi hade mot Borlänge med en genuin försvarsinsats och ett genuint lagarbete och ta det därifrån. Vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng.

I mål hittar vi?

-Robin (Wallin)!

Lycka till!

-Tack!

Om du inte är lycklig vinnare på lotterna till A-möbler lounge så tittar du naturligtvis på matchen via webbsändningen. Länk till den sändningen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-forshaga-if-gi4d3

Stort tack till de som kommer med input i form av läsarfrågor. Fortsätt med det och jag hoppas att några ytterligare Skövdesupportrar väljer att hjälpa mig med frågor eller funderingar. Mail dem till [email protected]

VI ÄLSKAR SKÖVDE!