Wed 20 Jan Slut
Hockeylag VIS 1
Hockeylag KAR 2
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag VIM 2
Hockeylag DAL 4
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag MÖR 1
Hockeylag NYB 4
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag TRO 3
Wed 20 Jan Slut
Hockeylag SKÖ 1
Hockeylag MAR 4
Fri 22 Jan 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag HUD -
Fri 22 Jan 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag DAL -
Sun 24 Jan 14:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag VIS -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag VIM -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag KAR -
Hockeylag SKÖ -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HUD -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag MÖR -

Förstaperioden sänkte SIK i premiären

Efter ett tre veckor långt matchuppehåll begav sig Skövde IK till Småland under söndagen för match mot Vimmerby HC. Ett lag som SIK för det mesta haft det tufft mot på bortais men när Allettan startade så ville SIK vända den trenden och samtidigt få en smakstart på 2021.
– Klart det var kul att komma igång igen efter uppehållet och jag tycker att vi spelar upp oss desto längre matchen går, sa Fredrik Ljunggren.

Men från början syntes det tydligt att SIK inte spelat match på tre veckor, till skillnad från motståndarna som spelade så sent som förra veckan.

Vimmerby dominerade spelbilden i den första akten och siffrorna var i klar underkant efter 20 minuter.

Robin Wallin hade det svettigt värre och fick ta emot 21 skott under den inledande perioden. Efter knappt nio minuter kom också ledningsmålet när Olle Söderlund fick en passning från Todd Winder och stänkte upp trissan bakom en chanslös Wallin.

Några minuter senare drog Skövde på sig en utvisning och då passade hemmalaget på att dubbla sin ledning. Efter ett bra fem mot fyra spel i högt tempo kunde Anton Carlsson peta in pucken mellan benen på Wallin och uppförsbacken kändes väldigt brant för SIK:s del.

– I första perioden är Vimmerby absolut hetare och bättre än oss, ansåg Fredrik Ljunggren.

I den andra akten hade Skövde åkt av sig den värsta ringrosten och spelade betydligt bättre ishockey. Laget hjälpte varandra på ett bättre sätt och gästerna började skapa en del chanser mot Thomas Rydén i hemmakassen.

Men Vimmerby fortsatte åka mängder med skridskor och när SIK tappade räkningen fick Anton Carlsson ett friläge mot Wallin men avslutet gick en bit utanför kassen och på returen högg Olle Hellström men då hade Wallin hunnit tillbaka och räddade pucken sittandes.

SIK fick ett bra två mot ett läge efter knappt åtta minuter när Alexander Henriksson hade med sig David Lundmark. Henriksson släppte pucken till kedjekamraten i rätt ögonblick men Rydén parerade.

Under perioden fick Skövde både sitt första och sitt andra powerplay i matchen men det första gick i ett för dåligt tempo och hemmalaget lyckades försvara sig på bästa sätt.

Dennis Santesson fick ett fint reduceringsläge efter 17 minuter men Rydén hann över i en svettig sidledsförflyttning och såg till att siffrorna stod sig perioden ut.

– Från en stressad förstaperiod där vi ville väldigt mycket och vi blev väl lite uppjagade efter deras två mål men vi hanterar det bra efter första pausen och växer in i det. Andra perioden tycker jag spelmässigt är vår period, sa Fredrik Ljunggren.

I den tredje perioden fortsatte Skövde att kämpa sig in i matchen och redde snabbt ut ett boxplay utan några bekymmer innan Henrik Thegel kunde styra in Adam Thilanders slagskott bakom en skymd Thomas Rydén. Då hade vi spelat knappt sex minuter och SIK tryckte på för en kvittering under den avslutande knappa kvarten.

Med åtta minuter kvar att spela fick Skövde ett gyllene läge när Vimmerby drog på sig en utvisning men spelet i numerärt överläge var inte alls vad det tidigare varit. SIK hade svårt att få något rejält tryck och stundtals såg det väldigt statiskt ut. Ingen rörelse och dåligt tempo på pucken gjorde att hemmalaget kunde ligga på rätt sida hela tiden.

När SIK gick framåt så blottade de sig naturligtvis bakåt och Robin Wallin fick stå för en svettig benparad med knappa tre minuter kvar att spela.

SIK försökte med att lyfta ut sin burväktare på slutet och spela med en extra anfallare men pucken ville inte in, Alexander Henriksson var närmast en kvitteringspuck men hans avslut gick i utsidan av stolpen och Vimmerby lyckades hålla ut och plocka alla tre poängen från matchen.

– Även tredje perioden tycker jag är vår spelmässigt, sen är Vimmerby skickliga på att försvara sig. De ger inte bort någonting, de har alltid mycket folk med hem och det gäller att göra bra saker för att komma åt dem och det gör vi på slutet så det är surt att bara göra ett framåt. Det finns mycket bra att ta med sig från de sista två perioderna även om vi inte är nöjda med resultatet, sa Fredrik Ljunggren.

På fredag spelas omgång två för Skövdes del när Visby/Roma kommer till Billingehov.

– Kul att det rullar på efter fredagsmatchen med tätt matchande igen, avslutade Fredrik Ljunggren.

 

//Kristoffer Bennemyr