Inför SIK – Vimmerby HC

Inledningen av allettan blev inte vad någon hoppats på men formkurvan är klart stigande och även om det aldrig blev en tredje raka i och med onsdagens förlust var det en förlust med många positiva förtecken. Trots många på frånvarolistan så känns det nästan som att Skövde krigar och skärper disciplinen ett par snäpp för varje spelare som hamnar på frånvarolistan. Söndagens omgång innebär returmöte med Vimmerby från omgång ett i allettan där vi på bortaplan förlorade med uddamålet och vi har revansch att utkräva på både oss själva och motståndarna!

Det har varit lite si och så med inför det sista och själv har jag inte kunnat besöka vårt fina Billingehov på flera veckor. Det kändes skönt att på lördagen återigen vara på plats för att kolla träning och sedan få göra en avstämning med Skövde IK:s HC Fredrik Ljunggren. Vi kör på gamla invanda spår vilket innebär att jag börjar med att fråga Fredrik om senaste matchen.

Det rann iväg lite i sista borta mot Nybro i onsdags men vi var ändå med länge mot seriesuveränen såhär långt, berätta om matchen?

-Nej men jag tycker att vi prestationsmässigt gör en jättebra arbetsinsats. Lagspelet, vi håller ihop det på ett väldigt väldigt bra sätt. Jag tycker att vi står upp bra och spelar bra anfallshockey så jag är nöjd med prestationen. Sedan så orkar vi väl inte riktigt stå emot hela vägen och vara fokuserade i sextio minuter utan det rinner väl in något där. Självklart vill man ju aldrig förlora men jag har varit med om förluster där man känner efteråt att vi har kunnat ge mer men jag tycker ändå att grabbarna gör en väldigt väldigt bra arbetsinsats och spelar den ishockey vi vill göra.

Ja jag håller med och trots onsdagens förlust måste jag ändå säga att intrycket från webbsändningarna det senaste och trots manfallet är att ni har en formkurva som pekar uppåt?

-Ja jag tycker också att vi har, ja innan Nybro hade vi ju två vinster där och det är klart att det spelar in men jag tycker att vi har ju inte vunnit av en slump heller utan vi har ju blivit bättre i prestationen och jag tycker vi var det mot Dalen hemma också där vi förlorade med 3–1 om man nu backar bandet ytterligare någon match. Så ja, spelmässigt så tycker jag att vi spelmässigt har kommit upp i en nivå som vi ska kunna vara på varje gång och det är väl det som krävs för att vi ska vinna matcher.

Saker som du ofta har nämnt när vi pratar är saker som avvägningar, disciplin, tålamod och att tro på det ni kommit överens om. Jag tycker det är saker som man högst påtagligt kan se hur det lyser igenom i många matcher nu?

-Ja men absolut så tycker jag det och jag tycker framförallt att vi har ett försvarsspel, där har vi full tilltro till vad vi gör och alla är delaktiga på ett bra sätt. Vi täcker skott, vi hjälper varandra framför mål, vi har bra hemgångar så att vi har tillräckligt med folk med hem hela tiden också. Jag tycker också att vi har fått en bättre bedömning med hur vi spelar oss ur zon både på yta och lite längre pass och inte spelar fast oss så frekvent så absolut att vi är på väg åt rätt håll. På väg åt rätt håll kanske var fel ord men vi har gjort bra matcher det sista.

Drog vi på oss några nya skador eller har vi någon ny sjuk?

-Inte från i onsdags, nej!

I grundserien njöt vi av privilegiet med en till stora delar hel och frisk trupp men nu i allettan har det gått riktigt troll i det och mot Nybro saknades hela sju spelare. Jesper Emanuelsson, William Frödelius, Samuel Gustavsson, David Lundmark, Martin Olsson, Adam Thilander och Robin Wallin saknades och nu får du beta av statusen på det gänget?

-Wallin har tränat på och kommer vara med söndag och Lundmark är tillbaka är status. Resten är inte med mot Vimmeby.

  Jag såg att Thilander var med o tränade idag också?

-Han närmar sig spel men inte till imorgon.

Det går åt rätt håll just nu i vilket fall?

-Ja!

Men det har inte bara fallit ifrån utan ni fick ju in en till förstärkning strax innan den uppskjutna matchen mot Mörrum, berätta om Alexander Ternblad?

-Det är en klok och arbetsam center som gör väldigt väldigt mycket bra avvägningar över hela banan. En klassisk centertyp som stänger mycket ytor inne i närkamper och ser till att de håller ihop femman på ett bra sätt som vi vill att bra centrar ska göra.

Hur länge blir han här?

-Säsongen ut.

Ternblad

Anton Lundmark han ju inte komma hit ens innan han fick ett smeknamn, hur har Ternblad klarat sig från tråkningar?

-Haha, nej men han har nog klarat sig med att vi kör ”Alex” där just nu.

Ja den är ju rätt snäll då?

-Ja, haha.

Jag fick höra en rolig nyhet därute och det var att juniorverksamheten drar igång nu igen på måndag, jag tänker att det bör vara en fördel om det blir ett skadehelvete igen under våren?

-Ja det är ju klart, vi har ju inte haft något att fylla på med under resans gång. Nu har vi haft tur som sagt i grundserien och i början här också och sedan har vi ju fyllt på med två forwards också så vi har haft en bra konkurrenssituation. Men det är klart att det är ju jättebra om juniorverksamheten kan komma igång, framförallt för de själva kanske, självklart för oss i en förlängning och klubben i stort. Nummer ett är att de ska få komma igång och köra, släppa loss och ha roligt.

Vimmerby hemma och serien vänder därmed, hur tänker du inför andra halvan och returmötet med Vimmerby?

-Vimmerby tycker jag vi har ganska bra koll på efter matchen mot dem senast och vi har tittat lite mer på dem på de senast matcherna också. Om vi ser till matchen där så tycker jag att första perioden går klart till Vimmerby och sedan orkar vi inte riktigt komma ikapp det även fast vi tar över mer och mer tycker jag och två perioder nästan går till oss.

-Vi ska fortsätta med det som vi gjort de senast matcherna så kommer det ge oss framgång i poäng också, det är väl så vi försöker jobba nu. Vi har hittat ett sätt som vi ska jobba på som ett lag här i allettan och som vi hade stundtals i grundserien och som fick sig en liten törn här i och med ganska mycket jämna förluster i början på serien. Det är klart att det blev lite tungt för grabbarna men nu är vi på rätt spår igen. Samma arbetsinsats, samma spel är väl tanken här inför resterande del av serien och ta de poäng vi vill.

Och för första gången på länge har du två A-lagsmålvakter tillgängliga, blir det Hugo Fagerblom en gång till?

-Det blir Hugo!

Lycka till!

-Tack så mycket!

Du har väl inte missat att omröstningen till Årets spelare pågår för fullt. För artonde gången skall Skövdepubliken utse vem som är deras favorit bland våra krigare och det blir inte mycket finare än så. Information om hur du går tillväga för att göra din röst hörd hittar du på https://www.rebellerna.com

Naturligtvis följer du Skövde IK och stöttar ljudligt från tevesoffan. Länk till webbtevesändningen av matchen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-vimmerby-hc-4ep7qh

Har du frågor eller funderingar du vill ha svar på? Tveka inte att maila dem till [email protected] så försöker vi få Fredrik att svara på dem. Det går naturligtvis lika bra att den vägen framföra frågor till övriga A-laget.

RAMALAMA DING DONG