Tung start på säsongen för SIK

Under lördagen var det så äntligen dags, Billingehov fylldes av hockeytörstande supportrar. Men för den som väntade sig en klang och jubelföreställning fick snabbt tänka om.

Det märktes tydligt att det var den första träningsmatchen för Skövdes del och det var långt ifrån alla passningar som satt där de skulle.
SIK började förvisso piggt och Max Kardevall avslutade ett långt anfall efter sex minuter men Adam Schoultz stod i vägen den gången.

Minuten senare var det Anton Lundmark som försökte tråckla in pucken köksvägen men Schoultz fick ut ett ben i sista sekund och fredade sitt nät.

Spelkvaliteten sjönk betänkligt en stund senare och gästerna tilläts jobba sig in i matchen. Grästorps första ordentliga målchans i matchen fick Gustav Svensson som fick ett friläge med Hugo Fagerblom men SIK:s burväktare var tät mellan benen och såg till att ställningen fortsatt var mållös.

Dryga minuten senare tvingades han ingripa på nytt när Grästorp fick en trippelchans men Fagerblom höll sig kylig och räddade sitt lag.

Säsongens första powerbreak kom efter 11.38 och bara sex sekunder efter var ställningen 0-1.

SIK vann tekningen i mittzon men ett mindre bra beslut av Samuel Gustavsson skänkte bort en alldeles för lös passning till Tobias Henriksson och han hittade luckan ovanför Fagerbloms klubbhandske.

Dryga fem minuter senare small det till igen. Cooper Leitch fick ett friläge efter att hemmalaget gått bort sig och Leitch gjorde inget misstag ensam med Fagerblom.

En spelare som utmärkte sig positivt under matchen enligt Fredrik Ljunggren var juniorbacken Viktor Bolinder.
– Bolinder gjorde sin första A-lagsmatch och han visade upp ett stort lugn och visade att han tänker vara med och konkurrera om en plats när vi har full trupp tillgänglig, sa Fredrik Ljunggren.

Bättre mittperiod av Skövde

Till den andra perioden kändes det som hemmalaget fått en rejäl hårtork i pausen för det var ett betydligt hungrigare hemmalag som kom ut till isen.

Alexander Henriksson prickade överliggaren redan efter drygt två minuter och Skövde fortsatte trycka på för att i första hand nå en reducering.

Efter fem minuter spelade kom den också.

Jesper Emanuelsson tog sig förbi flera gästande spelare innan pucken hamnade hos Anton Blomberg. Precis som under sin senaste sejour visste Blomberg var nätet stod och petade in trissan mellan benen på Schoultz fram till 1-2.

Ett mål som gav hemmalaget energi. En energi som Skövde försökte ta tillvara på och fortsatte skapa en hel del målchanser.

Problemet var bara att motståndarna från Grästorp ville annorlunda och stundtals var SIK på tok för naivt och gav bort puckinnehavet gång efter annan.

Med två minuter kvar av mittperioden fick gästerna ytterligare ett friläge i matchen, Kristoffer Mourojärvi fick dock inte iväg något välriktat avslut tack vare Samuel Gustavsson som redde upp situationen.

– Vårt försvarsspel är väl inte det stora problemet men vi ger bort lite för mycket puckar till höger och vänster och det behöver vi tvätta bort. Vi har sekvenser i matchen som är bra men det är alldeles för lite, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Tappade puckar gav baklängesmål

Den tredje perioden hann knappt att börja innan Anton Lundmark drog på sig en tvåa i mittzon när han trippade en Grästorpsspelare och i det efterföljande powerplayspelet stänkte Toni Lampo in 1-3 ovanför Fagerbloms vänstra axel.

Målet fick hemmalaget att tappa det momentum de skaffade sig i andra perioden och Grästorp spelade smart och såg till att ligga rätt i banan.

Efter åtta minuter valde Fredrik Ljunggren att nyttja sin timeout men den gav ingen omedelbar effekt. Istället dröjde det till periodens powerbreak innan SIK vaknade till ordentligt.

Simon Siwert serverades öppet mål av Jesper Emanuelsson strax efter avbrottet men fick inte ordentlig träff och trissan gick en bit utanför Schoultz vänstra stolpe.

Reduceringen skulle dock komma, ”supersnipern” Axel Abrahamsson dundrade in ett stenhårt slagskott från blålinjen och Schoultz var skymd av Anton Blomberg och pucken letade sig in i nätet.

Men närmre än så kom aldrig hemmalaget. Istället kunde Grästorp spela av matchen och effektivt hålla i pucken.

En första träningsmatch som såg ut ungefär som en första träningsmatch brukar se ut.

– Vi är igång och det känns väl inte riktigt bra just nu, vi är lite för slarviga i vårt spel och ger bort lite för mycket initiativ. De får lite för enkla spelvändningar mot oss, ansåg Fredrik Ljunggren.

Nästa match för SIK spelas på onsdag när laget beger sig till Norrahammar för att ta sig an HC Dalen.