Serieledarna för svåra för SIK

Skövde IK reste på söndagen upp till Västmanland för match mot serieledande Surahammar. Det blev en match där SIK inte var tillräckligt på tå samtidigt som hemmalaget hade ett enormt självförtroende efter tre raka segrar.

Skövde IK:s förstaperiod uppe i Surahammar var inte mycket att hänga i årets julgran. Laget hade förtvivlat svårt att ta sig ur egen zon och vinna dueller över huvud taget.

Hemmalaget var både etta, tvåa och trea på puckarna och SIK fick kämpa för varenda millimeter.

SIK:s första riktiga målchans kom först efter knappt 19 minuter när Anton Sundin kastade en puck mot mål och Anton Lundmark stod framför Markus Ekholm-Rosén och styrde men burväktaren parerade med sitt vänstra benskydd.

Surahammar som de senaste åren varit rent bedrövliga i grundserien var, riktigt duktiga. De fick Skövde dit de ville och såg till att få med sig ett par powerplay i perioden.

Först fick Axel Abrahamsson sitta två minuter och efter knappt åtta minuter åkte William Frödelius ut för en hakning när han drog ned en hemmaspelare som var på väg igenom.

Det tog en knapp minut, sedan hade Lukas Söderlund prickskjutit 1-0 mellan benen på Hugo Fagerblom. André Astley Rydberg vann tekningen bak till David Lidström som spelade vidare pucken till Söderlund.
– Vi tar inte tillräckligt mycket initiativ i matchen. Vi är för passiva i det vi gör. Vi behöver gå på instinkt och inte fundera så mycket. När vi väl gasar och går för det så gör vi det bra men vi måste göra det betydligt oftare bara, ansåg Fredrik Ljunggren.

Sura dominerade

Huruvida laget fick en hårtork i paus eller inte är svårt att svara på utan att veta, men SIK spelade knappast bländande ishockey i Suraha

llen.

Skövde låg för långt ifrån varandra i lagdelarna, hittade inte rätt i passningarna och hade på tok för dålig rörelse.

SIK hade i stort sett ett enda långt anfall i mittperioden, strax innan halva densamma var spelad men Ekholm-Rosén i hemmamålet stod i vägen.

Bortsett från det så var det Surahammar, Surahammar och Surahammar.
– Idag är vi tvåa på puckarna och har alldeles för mycket tid i egen zon, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Hemmalaget styrde spelet och händelserna på isen mest hela tiden och inte ens när de fick spela med en man mindre på isen blev det farligt.

SIK hade inte ett enda avslut under sitt powerplay och fick aldrig fast pucken i anfallszon över huvud taget.

Hemmalaget däremot skapade en hel del och både André Astley Rydberg, Marcus Wahlgren och Lukas Söderlund hade några skott som vållade en del bekymmer för Fagerblom.

Men trots en spelmässig dominans för Surahammar så slutade perioden mållös och det ska Skövde vara gladast över.
– Det märktes att Surahammar har gått rent hittills, de har hittat ett vägvinnande spel och har ett stort självförtroende i det de gör, berömde Fredrik Ljunggren sitt motstånd.

Snabb kvittering

I den tredje akten så var Skövde betydligt mer påkopplade och fick också till en snabb kvittering. Alexander Henriksson gjorde ett monsterbyte när han först stoppade en Surahammar-kontring, vände till anfallszon och blev serverad öppet mål av Anton Lundmark.
– Roligt att Henriksson fick göra ett, han kom till matchen med mycket energi och försökte lyfta oss, sa Fredrik Ljunggren.

Då hade vi spelat dryga två minuter av perioden och de flesta räknade nog med att SIK skulle ta över tillställningen efter det.

Men redan i bytet efter var William Otter bara centimeter ifrån att ge Surahammar ledningen på nytt men avslutet gick strax utanför målramen.

Men det krävdes ett numerärt överläge för Surahammar för att återta ledningen.

David Lidström fick stå på offensiv blå och drog iväg ett hårt skott som touchade Lucas Söderlund innan den smet in via Hugo Fagerbloms plockhandske.

SIK fick en gratischans att komma in i matchen när Adam Karlsson drog på sig en utvisning och SIK visade upp ett betydligt bättre fem mot fyra spel än de gjorde i mittperioden.

Men några mål blev det inte i powerplay för SIK den här kvällen.

Skövde tryckte på för en kvittering och det utnyttjade Surahammar. Samuel Ander skickade iväg en hög passning från egen zon, hittade William Otter och han spelade över pucken till Adam Karlsson som skickade in trissan bakom Hugo Fagerblom.

Efter dryga 17 minuter tog SIK sin timeout och plockade ut Fagerblom för att nå en kvittering men Surahammar försvarade sig väl och låg hela tiden i skottlinjen.

Hemmalaget gjorde allt rätt och kunde bevaka sin ledning fram till hesa Fredrik ljöd och SIK får även denna gång vända hem från en bortamatch utan poäng.
– Vi behöver hitta vägar framåt i vårt spel för idag vi var för mycket i egen zon och spelade hem på tok för mycket för att göra några mål framåt, resonerade Fredrik Ljunggren.

Närmast väntar Nyköping hemma på fredag innan laget åker till Eskilstuna på söndag för match mot Linden.
– Skönt att det är tätt med matchandet, nu bryter vi ihop och gör en bättre prestation mot Nyköping och sedan vänder vi bortatrenden i Eskilstuna på söndag, avslutade Fredrik Ljunggren.