Inför Mariestad BoIS HC – SIK

För fjärde gången denna vinter ställs Skövde IK mot trätobrodern Mariestad. Vid de tre tidigare tillfällena är det antagonisten som gått segrande ur matcherna och det är alldeles uppenbart att Skövdekrigarna vill ha revansch men som alla vet är det skillnad på att vilja och att få. Här gäller det alltså att käka taggtråd. Med tanke på den skrala poängutdelning såhär långt i allettan är det också jätteviktigt att vi börjar få poäng och då kan det behövas mer än att käka taggtråd, man får krydda det med att skita spik! Nu får det vara slut med frågetecken, nu tar vi fram utropstecken!!!

Inför Nybro fick andretränaren Jimmy Krusell svara på hemsidans frågor då Skövde IK:s HC Fredrik Ljunggren hastigt och lustigt fick ett annat uppdrag men till torsdagens samtal är han tillbaka i sin stol.

Vi fortsätter på uppkast!

-Ok, matchar vi för tätt, skrattar Skövdetränaren?

Nej det är ingen fara men det blir lite svårt att få fram frågor ibland. Jag kan behöva hjälp med lite input från läsare om fantasin tryter men till och med det uteblev idag!

-Nej men då förstår jag.

Jag kan ju inte tycka att det är orättvist att Nybro vann för de är ju väldigt duktiga men vi är ju närma och vi gör ju en bra match ändå?

-Ja Nybro är ju ett jätteskickligt lag, så är det ju men jag tänker att vi ändå vill vinna mot dem, haha. Jag tycker att våra fokusområden innan matchen var försvarsspel i egen zon, det var hur vi skulle stänga mittzon och vi pratade en hel del boxplay samt att vi ska fortsätta ha starka spelvändningar och sedan måste vi vara kreativa i anfallszon och de här enkla grejerna eller de viktiga sakerna rättare sagt. Jag tycker vi har en hög koncentrationsnivå och att vi gör de sakerna vi har bestämt innan på ett väldigt bra sätt. Vi spelar 1–1 i fem mot fem spelet, de gör ett i powerplay eller sex mot fyra kan man väl säga där då och vi gör inget i powerplay, det blir väl lite avgörande då kan jag väl tycka. Nej men vi är inte nöjda med att vi förlorar, det är vi verkligen inte, vi vil så mycket mer. Prestationsmässigt tycker jag vi håller ihop det på ett bra sätt över sextio minuter.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=5&round=17&series=3&season=44

Och Anton Blomberg kom med trots allt!

-Jupp!

Hur ser det ut på sjuk och skadefronten?

-Samuel (Gustavsson) sjuk, Frödelius (William) skadad och Bolinder (Viktor) skadad.

Det är ju som sagt var lite svårt med frågor men jag kom att tänka på en grej i början av träningen när spelare åkte mot varandra i mittcirkeln men sedan vek man av åt varsitt håll. Jag tänkte då på hur fort det går där ute, man åker som idioter fram och tillbaka men trots det är det sällan som det blir rena kollisioner. Tränar man på det eller är det reflexer eller?

-Ja men på övningen som de körde var det ju bestämt hur de skulle göra så följer de det så krockar de inte, skrattar tränaren.

Jo då går det bra under träningen men under match?

-Jo men det går ju jättefort som du säger och när man är fem mot fem på plan så gäller det ju alltid att ha koll på vart man själv är och var motståndarna är, det är en jätteviktig del såklart. Upp med blicken hela tiden och var aktiv i skallen.

Nu är ju detta seniorspelare men är det något som man jobbar med i ungdoms och juniorlag?

-Jo men det är klart, det handlar ju om spelsinne och det försöker man ju väva in i övningar i unga år såklart, så är det.

Vi har ju omröstning på Rebellernas forum för att få en matchens lirare varje match och sedan summerar vi en gång i månaden för att få en månadens lirare. Nu har vi summerat januari månad, förut under säsongen har det varit vikt åt målvakter men denna månad blev det faktiskt en forward, vågar du dig på en gissning?

-Anton Lundmark!

Det var en fullträff på den gissningen, hehe. Ja han har verkligen haft en bra månad?

-Ja det har han och där hade jag ju samma åsikt som de flesta där då. Jag tycker också att han har en otrolig fart och riv i sitt spel i båda riktningarna just nu och spelar med självförtroende, absolut!

Mariestad på fredagskvällen, hur går tankarna?

-Att det är dags att vi tar en derbyseger och känner oss såklart otroligt revanschsugna på att vi inte har fått poäng när vi har gjort bra prestationer det sista och att det är det som gäller på fredag. Så en prestation som ger tre poäng.

Deras målvakt, Sandberg heter han väl, verkar vara i högform så det blir en tuff uppgift att sätta dem i en spelform som vi haft svårt för, är det något som du pratar speciellt med dem om.

-Sandberg är en duktig målvakt så det har du helt rätt i men vi ska väl inte vara rädda för honom utan jobba med att skapa målchanser på spelvändningar och i vårt powerplay så ska vi se till att knacka hål.

Något annat?

-Nej det tycker jag inte.

Då är det bara vem som står?

-Wallin (Robin) fortsätter i mål.

Lycka till!

-Tack!

Länk till webbsändningen av matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-mariestad-bois-hc-skovde-ik-y8kmz9

Matchtråden på Rebellernas forum hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1048

Som sagt var, lite idétorka på frågor så sådana tas med stor tacksamhet emot via mail till [email protected]

Och du har väl sett den roliga nyheten att den 9/2 släpper samhället på coronarestriktionerna vilket innebär att vid nästa hemmamatch kan publiken gå in på Billingehov utan vaccinpass och placera sig tillsammans igen. Det ska bli kul!

KÄKA TAGGTRÅD OCH SKITA SPIK, då kan man bli februari månads spelare!