Inför Nybro Vikings IF – SIK

Jag vet inte vad som hänt de två senaste matcherna men något har helt klart skett i dessa matcher och det är att Skövde publiken har fått se en spelglädje och ett jävlar anamma som det är tveksamt om vi över huvud taget har sett i denna alletta. Vad som nu har skett i dessa två matcher så har en stor majoritet av Skövdepubliken uppskattat det. Kul är det och även om det bara är mikroskopiska chanser kvar att ta sig till playoff så är det så mycket värt att vakna sent jämfört med att aldrig vakna. Nu tar vi oss ann Nybro på bortaplan med positiva vibbar i bagaget.

Lördag förmiddag betyder rutinmässig träff med Skövde IK:s sympatiska tränarpar anfört av HC Fredrik Ljunggren.

Uddamålsförlust i fredagsmatchen mot Väsby men ändå en, om man nu kan säga så, en förlust med mersmak?

-Ja jag tycker att vi gör väldigt mycket bra saker under sextio minuter och vi jobbar hårt som lag och jag tycker att vi stundtals spelar bra också. Det jag tycker vi faller på, och det är något som stör mig lite grand, är att vi faller på saker som vi har pratat om över tid och även inför matchen mot Väsby och som jag tycker vi inte är tillräckligt konsekventa i. Det är hur vi tar hem laget ifrån anfallszon och hem och där de får lite för mycket överlägen på oss och jag tycker vi spelar fast oss i egen zon några gånger för mycket. Jag tycker att det är när vi missar de sakerna som Väsby får sina målchanser och långa anfall emot oss. Det känns petigt för jag tycker också att vi gör jättemycket bra saker men det är de detaljerna som gör att de får ett visst övertag på oss, analyserar Fredrik den senaste matchen.

Matchfakta: http://skovdeik.se/gamefacts.php?game=3&round=25&series=3&season=44

Du har ett tränarperspektiv och jag kommer med ett supporterperspektiv men någonting har hänt på läktaren de här senaste två matcherna och det är att helt plötsligt känner folk positiva vindar, de tycker det är jättekul att se er, de tycker att ni helt plötsligt krigar på ett annat sätt och att det är mycket som kuggar i helt plötsligt som inte har gjort det tidigare kanske?

-Ja det kanske är så. Jag tycker också att vi krigar, det tycker jag och kanske framförallt de här två senaste hemmamatcherna. Innan det tycker jag vi hade en dipp när vi hade Hanviken, Huddinge och Karlskrona. Men nu tycker jag vi har haft två matcher där vi har en prestation som vi kan stå för och det är jättekul och efter onsdagens seger här hemma sade jag väl till Stoffe (Kristoffer Bennemyr) bland annat att även om det bara var fyrahundra på den matchen så kände man faktiskt hela vägen ner att det var en uppskattning för det som grabbarna gjorde. Jag håller med dig, det kändes nedåt. I fredags kanske jag inte märkte det då för jag hade en lite egen frustration kanske (hehe) men i onsdags så upplevde jag det på ett jättepositivt sätt just det här med att det var, ja det var fyrahundra och det är inte jättemycket för att vara oss men det märktes en uppskattning.

Det är kul, man måste hitta det positiva.

-Absolut!

Nu är vi lite mindre folk och går hårt, har vi klarat oss från ytterligare skador?

-Ja det har vi gjort så det är lugnt. Vi fortsätter på samma spår och vi har laget intakt. Inga konstigheter som tur är.

Träningen idag och jag var lite sen men konstaterade att det var lite tunt med folk på isen?

-Ja det har varit en tuff vecka med tuffa matcher och jämna matcher både onsdag och fredag och vi har hållit igång alla dagar så att idag var det lite frivilligt vad man valde att göra. Alla var på plats, en del var ute i skogen och rörde på sig, några var upp på gymmet och en del var på is. Vi hade en gemensam samling innan träningen och sedan var det lite valfritt vad man gjorde och sedan gemensam samling efteråt. Så ta hand om kropparna och göra det som man kände var bäst för en själv var viktigt idag.

Jag glömde ju när vi pratade om fredagsmatchen, vi hade ju två premiärskyttar i Kardevall (Max) och Frödelius (William)?

-Ja precis. Nej men det var fina mål. Jag tycker att det Frödelius gör är ju ett sådant som vi vill göra lite mer av där vi tar ett bra backskott tidigt när vi har trafik framför och sedan retur så det är härligt. Och Kardevall, det var en riktig kanon.

Ja det var det verkligen! Jag sade till Frödelius här ute att varför gjorde du inte det andra också när du ändå var på gång, det var bara ett hår ifrån?

-Ja det var nära, han hade en styrning i stolpen där också.

Ja insidan stolpe!

-Ja till och med så.

Nu har vi Nybro för tredje gången, hur går tankarna inför den matchen?

-Ja jag har väl inte hunnit och förbereda mig så himla mycket på den utan har väl stängt fredagen här innan söndagen. Men det är ett Nybro som är bra. Jag tycker att vi har spelat jämnt med dem de matcherna vi har mött dem, vi har gjort det bra och behöver fortsätta att få upp offensiven lite mot dem. Jag tycker att det är ett förvarsstarkt lag så vi behöver nog se till att komma åt dem ordentligt när vi är i anfallszon, vara aggressiva och snabba i våra beslut med puck.

Idag stod jag under fläkten där i B-hallen så jag hörde inte ett ord ifrån isen och du kanske drog målvakten på isen igen?

-Nej det gjorde jag inte. Idag var vi för få där så då drog jag inte förutsättningarna utan det gjorde jag i omklädningsrummet senare.

Och då berättade du för dem?

-Att det är Hugo (Fagerblom) som står.

Då får jag önska ett stort lycka till i söndagens match!

-Tack så mycket!

Länk till webbsändningen av matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-nybro-vikings-if-skovde-ik-go59z

Häng med i snacket på Rebellernas supporterforum. Matchlänken hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1056

ALLA ÄLSKAR EN KRIGARE!