Hockey, studier och jobb, samt en liten hälsning – Alexander Henriksson i en kortare intervju

Alexander Henriksson, hockeyspelare i Skövde IK och via ekonomistudier på Högskolan i Skövde till jobb på Swedbank. Om att spela hockey på elitnivå samtidigt som att studera en högskoleutbildning. Vad studier och idrotten har givit honom och om Alexanders syn på säsongen som kommer.

Du har parallellt med spel i Skövde IK studerat på Högskolan i Skövde. Vilken utbildning gick du? Hur har det fungerat att kombinera studier med träning och matcher sex dagar i veckan?

– Jag pluggade tre år på personal, organisation och ledarskap som är en företagsekonomisk linje med inriktning på HR. Det klart att det har varit tufft stundtals, men samtidigt är det bland det bästa jag har gjort, att studera samtidigt som jag haft idrotten. Man kan lägga upp sin tid på ett annat sätt när man studerar än när man jobbar, och sen är det alltid skönt att ha en utbildning när man lägger av med idrotten.

Du jobbar nu på Swedbank och kommer fortsätta spela hockey. Vad tar du med dig från idrotten in i arbetslivet och vice versa?

– Precis, jag arbetade parallellt med idrotten och studierna på Swedbank och fick även en fast anställning på Swedbank nu när jag tog examen, vilket känns otroligt skönt och framförallt kul.

I mitt yrke är vi en tajt grupp och vi träffar mycket människor och det är något som jag tror att idrotten har hjälpt mig med att hantera. Lagsammanhållningen tar jag med mig in i jobbet och sen tar jag även med mig drivet av att utvecklas, vilket är något som vi strävar efter dagligen både på Swedbank och i Skövde IK. Både Skövde IK och Swedbank hjälper mig att utvecklas som människa.

Har du något råd till ungdomar som funderar på att kombinera elitidrott med studier?

– Mitt råd är att börja studera när ni känner er redo! Jag lovar att det kommer att vara värt det. Att studera är tufft, men samtidigt otroligt roligt. Det är tre år där du som människa får lägga upp din egna tid och utvecklas som människa och komma in i arbetslivet. Det är alltid skönt att ha något att luta sig tillbaka mot om idrotten skulle ta slut på ett sätt man inte vill, eller när man väljer att hänga upp skridskorna på hyllan.

Sist men inte minst, vad har du för förväntningar på säsongen 2022/2023? Nya tränare och delvis ny trupp. Vad är dina intryck av Staffan och de nya spelarna i laget?

– Jag har stora förväntningar på säsongen. Jag tycker att Staffan, Johan och alla nya spelare i laget känns kanon. Vi har fått ihop en grupp som kommer kunna åstadkomma mycket bra saker om vi alla drar åt samma håll och tävlar varje dag! Det är dags att Skövde IK´s publik får något att vara stolta över och det är något som jag strävar efter varje dag och som jag vet att alla i laget kommer att göra också. Vi är en förening och ett lag med väldigt bra förutsättningar och det är dags att vi bevisar både för oss själva, för vår publik och alla runt omkring laget att vi är ett lag att räkna med. Jag ser verkligen fram emot säsongen och jag hoppas att vi alla ses på hovet i vinter.