Smedberg till SIK

Skövde IK meddelar att klubben har gjort klart med ytterligare offensiv förstärkning till truppen i form av forwarden Emil Smedberg som närmast kommer från Forshaga.

Emil är inte en helt ny bekantskap för SIK-familjen. För den som följt klubben noggrant under åren känns han igen från ungdoms hockeyn då han representerade klubben fram till 2016, innan han begav sig iväg till BIK Karlskoga och deras hockeygymnasium och sedermera Örebro.

Nu är han alltså tillbaka i Siken efter två fina säsonger i seriekonkurrenten Forshaga, där han under fjolårssäsongen pangade in 17 mål och landade på finfina 43 poäng under seriespelet.

Anders Lundström, SIK:s klubbchef säger till hemsidan i en kommentar angående att man fått Smedberg till laget:

-Emil är skicklig offensivt. Bra i förstavågs anfall och duktig att ta pucken mot mål och hitta ytor för sig och sina medspelare. Han är kreativ och svår att hantera för motståndarförsvaret när han kommer in i offensiv zon. Vi är mycket nöjda med att han väljer att komma tillbaka hit till oss efter sina år på flykt och jag är rätt säker på att han kommer utvecklas vidare kommande säsong här i SIK och tillföra mycket både med sitt jobb och skicklighet.

Hemsidan hälsar Emil hjärtligt välkommen tillbaka till SIK, och ser fram emot at få se honom på isen.