Matchreferat Troja/Ljungby – Skövde IK

Försäsongens första förlust skrevs till 3-1 borta mot Troja/Ljungby. Ett hemmalag som var bra mycket mer på tå och mer noggranna idag än senast lagen möttes. Bortalaget var också lite slarviga med pucken, tog lite för god tid på sig med densamma och passen satt inte alltid på bladet. Troja spelade hårdare, mer rejält och betydligt mer fysiskt än sina gäster, i alla fall inledningsvis.

Första perioden får väl sägas gå på poäng till Troja plus 1-0 på tavlan. SIK skapade en del, t.ex. i powerplay men nollan lös intakt för SIK efter de första 20 minutrarna.

Andra perioden går nog även den till Troja på poäng men SIK vinner den med 1-0 då Lukas Smith från snäv vinkel lyckas pricka in pucken på retur efter skott från Alexander Henriksson. Just Henriksson var het i matchen och hade både ett och två bra lägen att sätta trissan i nät.

I tredje perioden får Troja in 2-1 pucken i powerplay efter ett förträffligt fint uppsatt spel. Skövdeförsvaret hade gått på knä någon minut och till slut lyckades inte grabbarna stå emot. En till spelare i SIK som var het under eftermiddagen var Emil Smedberg som hade bud på både ett och två mål men målvaktens bästa vänner stoppade SIK-forwarden från utdelning. Ett tappert försök att kvittera gjordes när SIK tog ut målvakten för spel 6 mot 5. Ett gäng heta chanser skapades men Troja lyckades freda sin målbur och när en SIK-spelare skickade en pass rakt över banan på defensiv blå klev en Trojaback rakt in och tackade och tog emot, 3-1 lös på tavlan och blev slutresultatet.

Nu är det bara en träningsmatch kvar innan serien drar igång. Den 23/9 kl. 19.00 hälsar vi Vimmerby HC välkomna till Skövde och Billingehov. Serien drar sedan igån på hemmais mot Borlänge HF den 2/10 kl. 16.00.